Gulášová polévka z mletého masa

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 108
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks brambory
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • masox
    • majoránka
    • 60
      g slanina
    • pepř mletý
    • 300
      g mleté maso
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      lžíce celerová nať
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené brambory, mleté maso, sůl, utřený česnek a za stálého míchání restujeme asi 6 minut.
2
Pak zasypeme navršenou lžící mouky a necháme zasmahnout dohněda. Vše zalijeme dvěma litry horké vody, ochutíme solí a masoxem a povaříme asi 15 minut. Hotovou polévku zasypeme jemně sekanou celerovou natí a trochou majoránky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Beruška 1626
    Beruška 1626 |

    4. 7. 2017 10:13

    Dnes jsem polévku uvařila :) super rychlá !!!

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    20. 5. 2017 13:05

    Již jsem vařil dle tohoto receptu a je to opravdu parádní. Děkujeme.

  • Jirka
    Jirka |

    7. 3. 2017 16:51

    Nechápu tu papriku... restovat 6 minut? Vždyť po 15 vteřinách začne hořknout, když se nezaleje.

  • Hana
    Hana |

    14. 1. 2017 13:40

    Dnes jsem uvařila a všichni moc chválili. Výborná!! :-\ :-\

  • Hana
    Hana |

    14. 1. 2017 13:39

    Dnes jsem uvařila a všichni moc chválili. Výborná!! :-\ :-\

  • KaRa
    KaRa |

    20. 11. 2016 22:12

    Vynikající! I s bezlepkovou moukou Jizerkou... ;-)

  • Dvaciáš
    Dvaciáš |

    15. 5. 2016 21:20

    Nádobí do kuchyně http://kuchyne.fida.cz

  • Kikina13
    Kikina13 |

    4. 5. 2016 19:15

    úplně nejlepší gulášovka! :-*

  • zl
    zl |

    20. 4. 2016 22:57

    Děkuji za recept. Dělala jsem bez masoxu, manžel si velmi pochutnal a mě též velmi chutnala :) Jedním slovem Vynikající :)

  • Sam
    Sam |

    23. 9. 2014 17:45

    Prostě tam nepatří,není žádný důvod ho tam dávat a nevím proč s tím lidi furt provokujou.Tyto komentáře jsou přínosné,protože pokud se někdo učí vařit tak je zhovadilost mu říkat,že do každého druhého jídla patří masox nebo vegeta.Potom recepty postrádají smysl.Dejte si masox do hrnku místo čaje a zalejte ho vodou,vždyť je to tak přirozené :-))

  • kodl
    kodl |

    19. 9. 2014 23:24

    Trošku jsem ji poupravil,lehce,je výtečná!Zrovna jsem jí uvařil skoro 4 litry ;-)

  • au
    au |

    19. 9. 2014 09:43

    nekde se do receptu uvadi masox podravka magi a vsechno mozne a tady jenom masox tak co furt resite? ho ta nedam a je to

  • Pavla
    Pavla |

    18. 9. 2014 13:28

    A to je tak těžký ho tam nedat? Tyhlety komentáře jsou fakt přínosné. To snad každý ví, že jsou dochucovadla nic moc, hlavu má snad každý svojí.

  • eiflerova.k
    eiflerova.k |

    18. 9. 2014 11:36

    Recept vypadá krásně a chystám se dnes vyzkoušet. Jen nechápu, proč kazit poctivou domácí polévku dochucovadlem typu masox???? Kdybych chtěla konzumovat glutaman, tak si rovnou tu gulášovku můžu koupit v pytlíku a nemusím se s tím pachtit doma. Vždyť jde tak chutně vařit i bez těchto bordelů....

  • jitka
    jitka |

    23. 11. 2013 07:48

    je prostě na jedničku!!!!!! :-* <3 :-)) ;-) :-P :-) :-D :-[ <:-)

  • Radushka
    Radushka |

    21. 11. 2013 14:41

    Super tak jdu to zkusit ;-)

  • FiDoRkaa
    FiDoRkaa |

    18. 11. 2013 17:53

    Polévka byla výborná, příště jí musím uvařit víc, abychom ochutnali také odleželou. Určitě to bude jako s gulášem, ten je také druhý den lepší. :-)

  • Dana
    Dana |

    8. 11. 2013 09:57

    Jdu na to :-) , určitě bude dobrá <:-) .

  • Iva
    Iva |

    7. 11. 2013 19:19

    Před chvílí jsme jí dojedli a spokojenost byla vidět na všech tvářích. :-P :-P :-P :-P :-P

  • Lenka
    Lenka |

    7. 11. 2013 13:54

    Fakt super polévka, vyzkoušejte a uvidíte!

  • okurek
    okurek |

    15. 9. 2013 15:10

    Byla výborná, jenom na česneku chtěla přidat.

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    30. 5. 2013 15:05

    Vynikajicí polévka, zahřála a pochutnali jsme si :-).

  • Frůdy
    Frůdy |

    19. 12. 2012 09:14

    Chutná to jako hovno od mamuta.ma to chut prafrukaliny bohuzel :'( Jak to tu muzete propagovat

  • alice
    alice |

    7. 11. 2012 13:39

    místo mouky jsem dala víc brambor. Pár jsem jich potom rozmixovala a tím zahustila. Opravdu výborná! Děkuji za recept :-*

  • pipča
    pipča |

    14. 10. 2012 11:32

    mňamka :-*

  • Jampi
    Jampi |

    18. 8. 2012 11:41

    Je vážně výborná. <:-) <:-) <:-) <:-)

  • janci
    janci |

    2. 6. 2012 11:19

    Výbornááááá

  • Naďa
    Naďa |

    19. 4. 2012 07:17

    V receptu jsou 2 litry vody. Tzn. cca 6-7 porci.

  • Kate
    Kate |

    24. 2. 2012 14:31

    kolik porci to tak muze byt kdyz vezmeme ze 300ml na jednu osobu?

  • ramona
    ramona |

    7. 2. 2012 23:42

    Je to tzv.pohodový recept vše dohromady... ano může být i takto,ale česnek se dává až ke konci a nevaří se dlouho.... 8-)

  • veruuk
    veruuk |

    3. 11. 2011 13:45

    Dobroučká gulášovka! ;)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    10. 11. 2010 19:58

    Pani Lado, chtela jsem podekovat za skvely recept, jenom jsem pridala trochu uzene papriky a klobasku. Polevka byla rychla a naprosto bajecna. Jeste chci podekovat za krasne roky , kdy jsem na Recepty cz. chodila kazdy den s potesenim a nasla zde mnoho pratel. Je mi lito, ze to dopadlo takhle, ale jako mnoho jinych se chci take nechat odregistrovat a tuto kapitolu definitivne uzavrit. Moc si Vas vazim a dekuji za ty krasne roky na techto strankach. Preji hodne stesti ... :-* :-* :-*

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 16:46

    Jojo, je ;-) Je fakt, že kdybych měla přístup ke mnou zadaným receptům, mohla bych si ty kraviny sama opravovat...

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 10. 2010 16:42

    Tohle je super recept,který jsem už Xx vařil.Lado,není to náááhodou Tvůj recept.

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 16:07

    2 lžíce rajčatového protlaku a opět prosím smazat špetku soli a pepře. Špetkou soli a pepře si tak leda ochutíte namazaný chleba.

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    13. 9. 2010 19:39

    Delala jsem uz nekolikrat a super.

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    20. 7. 2010 20:28

    Dddddoooooobbbbrrrááááá....

  • Benova Lenka
    Benova Lenka |

    19. 12. 2009 15:27

    Pridala som ešte sóju - bôb, aj tak bol guláš vynikajúci.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    3. 11. 2009 13:13

    Dávám do oblíbených.Moc dobrá polévka,ke které jsme přikusovali domácí chléb a nebylo třeba ani druhé,hlavní jídlo.Posílám velkou jedničku!

  • Heda Konečná
    Heda Konečná |

    28. 8. 2009 18:32

    Je to rychlá dobrá večeře dávám jedničku, komentáře k česneku někdo dává více já dávám 3 stroužky, ale mám domací česnek, tak je tam opravdu cítit.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    27. 4. 2009 21:18

    Vařím podobně, ale místo protlaku přihodím velké rajče, dávám víc brambor a koření a hlavně kvůli prckovi nepoužívám mouku. Takže když je polévka hotová, cca 3 pevné části odeberu, zbytek rozmixuju a tím se krásně zahustí i bez mouky.

  • brettv brettv
    brettv brettv |

    3. 2. 2009 14:11

    také jsem vařila, ale nedržela jsem se přesně receptu: na oleji osmahla cibulku, přidala mleté maso - v mém případě směs hov+vepř. červenou papriku, sůl, pepř, celé stroužky česneku, ještě celou cibuli a nakrájené brambory, opekla, podlila, podusila doměkka, zahustila a dochutila..

  • Hana Albrechtova
    Hana Albrechtova |

    29. 1. 2009 16:31

    Tak jsem jí dnes také vařila, ale jako velká bomba mi to nepříjde.Je dobrá. Ale výbornou by ji nenazvala.Sohlasím že to chce více česneku a kdo má rád husčí tak i brambor.Je světlá.Dala bych více č.papriky

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    26. 1. 2009 19:39

    Není špatná, ale na mě moc mastná, a je cítit hodně po protlaku.

  • Květa -
    Květa - |

    25. 1. 2009 19:36

    Polévka je výborná, určitě je dobré dát více česneku, já jsem dala i o dost víc brambor.

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    25. 1. 2009 12:27

    Moc dobrá polévka :-) Dala jsem jen hovězí mleté.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    25. 1. 2009 09:27

    Jeste jeden komentar testovaci 09:27

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    25. 1. 2009 09:26

    Test je prostě úžasná ;-) 09:26

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    25. 1. 2009 09:21

    Test 09:21

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    21. 1. 2009 20:41

    Polévka nám chutnala, jen na to mleté maso v polévce nejsme zvyklí :-)

  • Jana Kudrová
    Jana Kudrová |

    21. 1. 2009 15:51

    Opravdu moc dobrá, jen jsem dala asi pět stroužků česneků, jsme více česnekoví :-). Ale výborná a rychlá!

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    21. 1. 2009 12:06

    Výborná...jen jsem přidala více česneku a brambor a příště uberu mleté maso...je opravdu hustá :-D Dávám za jedna .-)

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    16. 1. 2009 22:19

    Tak tato polévka nemá chybu. Já používám mleté maso mix a je výborná, vždy musím udělat z dvojité dávky. K "základu" cibule, brambor, masa, anglické dávám i nadrobno nakrájenou červenou papriku a je v polévce výborná! Dávám velkou 1*

  • Petule B.
    Petule B. |

    27. 11. 2008 22:59

    Taky nám všem moc chutnala. Jen příště použiji mleté pouze hovězí, myslím, že to bude lepší - gulášovější :o))

  • Martina Kratochvílová
    Martina Kratochvílová |

    21. 8. 2008 17:51

    Je to ta nejlepší gulášovka :).

  • Radek Syka
    Radek Syka |

    21. 7. 2008 11:18

    Tomuhle rikam polifka! Dlouhó jsem se odhodlaval udelat gulasovku a podle tohohle receptu opravdu stoji za to. Jeste jsem do ni pred koncem prihodil par prouzku zelene papriky. Diky moc, Lado, za posusnani. dneska ji jdu delat zas :-)

  • Radek Syka
    Radek Syka |

    21. 7. 2008 11:18

    Tomuhle rikam polifka! Dlouhó jsem se odhodlaval udelat gulasovku a podle tohohle receptu opravdu stoji za to. Jeste jsem do ni pred koncem prihodil par prouzku zelene papriky. Diky moc, Lado, za posusnani. dneska ji jdu delat zas :-)

  • monika prochazkova
    monika prochazkova |

    26. 1. 2008 18:34

    vyborna, vyborna, vyborna. misto slaniny jsem dala salam s drobnymi zrnicky, ale polevka byla tak dobra, ze jsem ji delala dva dny po sobe

  • Petra Huppertová
    Petra Huppertová |

    17. 12. 2007 13:16

    Taky jsme zkusili a chválíme. Rychlovka a mňamka.

  • hallerova gertruda
    hallerova gertruda |

    12. 12. 2007 19:04

    takze tu polevku uz varim po druhe,a musim opravdu pochvalit je vyborna,s baquet.tez si chodim sem na recepty:-)moc pozdravu ze spa&#241;elska

  • klakra
    klakra |

    26. 10. 2007 21:03

    Polévka byla výborná i přes to, že jsem nakonec zapomněla na celerovou nať a majoránku. Dala jsem ale více česneku.

  • Vera Dvorská
    Vera Dvorská |

    11. 7. 2007 17:36

    Polévka byla výborná. Jen jsem nevěděla jestli použít maso hovězí nebo H+V tak jsem použila H+V a příště to zkusím z hovězího. Česneku jsem dala 5 stroužků a bylo to mňam :-)

  • kastrulek
    kastrulek |

    15. 1. 2007 16:30

    Byla skvela i kdyz jsem zapomel na celerovou nat, naopak místo jednoho strouzku ceneku jsem dal 3. A kdyz nesetrite mletym, tak je poctivka, ze v ni lzice stoji:-)

  • Anonym
    Anonym |

    19. 9. 2006 10:26

    Martino je lepší mít rozdrobené než tam mít hroudu mletého vcelku

  • Martina
    Martina |

    19. 9. 2006 09:07

    Nebude tam to mleté maso rozbrobené?

  • renata heklova
    renata heklova |

    13. 9. 2006 11:38

    je vyborna moc nam chutnala děkuji za recept

  • Marie Vlckova
    Marie Vlckova |

    5. 8. 2006 17:38

    Vyborna polevka. Poradali jsme "barbique" pro muslimy (bez veproveho) a dost nam toho mleteho hoveziho masa zustalo a tak jsem tady v "Kucharce" hledala "co s nim". Vsem chutnalo a dcera si pochvalovala ze je to ta "prava ceska hospodska gulasovka" (nam se tady styska po ceskem jidle). Kecup nedavam, neb tady se to pridava do kazdeho jidla (a uz toho mame dost). Spek a Masox si vozim z domu (na Ruzyni se celnici vzdycky divi, kdyz vezu domu prazdny kufr, tak vysvetluji, ze je to na jidlo, co si povezu zpatky). Dik "Kucharce" za recepty a inspiraci. Prominte abecedu (anglickou) nejsem "computer maniac'.

  • Juraj Hammer
    Juraj Hammer |

    1. 8. 2006 15:35

    Nikdy som neveril ze gulas z mleteho masa moze byt tak dobry,mozno nabuduce tam dan troska viac cesnaku.

  • monika monikamarklova
    monika monikamarklova |

    4. 7. 2006 13:21

    Bez rajskeho protlaku bych tuto polevku videla chutnejsi, ale jinak muze byt moc dobra.