Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst sušené houby
    • 70
      g mrkev hrubě nastrouhaná
    • 70
      g řapíkatý celer na plátky
    • 160
      g brambory 130 -
    • 2
      stroužek česnek dle chuti
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžička olej
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl
    • 600
      ml vývar cca
  • Zavářka
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí 42 gramů
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby namočíme v hrnku do studené vody (klidně přes noc) alespoň na dvě hodiny. Na másle s olejem si osmažíme nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený česnek. Ke konci smažení přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, pokrájené, předem namočené houby, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor a hub. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a majoránkou.
2
Zavářka: na másle necháme lehce zesklovatět jemně nasekaný česnek, ke kterému rozdrobíme droždí a to necháme zvolna rozpustit za občasného promíchání. Pak přidáme vece, které osolíme a za stálého míchání nechání necháme srazit.
3
Do polévky vmícháme usmaženou zavářku, vše jen velmi krátce povaříme a podáváme. Na talíři můžeme dozdobit čerstvě nasekanou mladou natí řapíkatého celeru nebo petrželkou...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: