Houbovo-tymiánová krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti silnější
    • sůl
    • tymián
    • 400
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým tymiánem dle chuti. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, česnek a očištěné houby (hřiby, žampiony, hlíva...), které také osolíme a ochutíme tymiánem. Vše trochu podlijeme vývarem nebo vodou, zaklopíme a pečeme cca 50 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Pokud máme rádi více sosu nebo omáčku, plátky masa vyndáme stranou a můžeme si houbovou směs nastavit trochou vývaru (vody), ve kterém jsme si rozmíchali lžičku nebo dvě solamylu nebo hladké mouky. Vše pak musíme nechat ještě krátce provařit.
3
Podávat můžeme s bramborem, rýží, knedlíkem, gnocchi...
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Plátky krkovičky bez kosti Sůl Tymián

Komentáře k receptu

  • Bára
    Bára |

    28. 4. 2016 17:39

    Veliká dobrota :-*

Abecední seznam: