Česnečka z uzených kostí

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g uzené kosti
    • 1
      ks cibule
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 3
      hrst kořenová zelenina
    • 4
      ks brambory
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžička polévkové koření
    • chleba starší
    • 100
      g sýr
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme na původní míru. Vaříme asi 2,5 hodiny.
2
Oloupeme a posekáme cibuli, utřeme česnek a očistíme a nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu a osmažíme na oleji. Přidáme do polévky a vaříme. Taktéž přidáme nové koření, kmín a sůl. Mezitím si oloupeme a pokrájíme na kostičky brambory, které vložíme do polévky. Jamkile jsou brambory měkké, rozšleháme vejce, vlijeme a chvilku povaříme.
3
Na pánvi si mezitím na oleji a másle opečeme na kostky nakrájený starší chléb, vysušíme jej ubrouskem a dáme na talíře či do misek, na něj nasypeme dle chuti petrželku a tvrdý sýr.
4
Polévku dochutíme maggi, popř. solí či vegetou a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 11. 2010 19:13

    Chléb můžeme opražit na suché pánvi nebo v troubě na plechu.

  • gejitkaM
    gejitkaM |

    8. 11. 2010 11:30

    hmm chutná skvěle :-)

  • Anonym
    Anonym |

    20. 10. 2006 15:11

    zní to dobře

  • Petra
    Petra |

    14. 7. 2006 10:12

    skvělá, jen my žlučníkáři si chleba opečeme v topinkovači

Další doporučené recepty: