Angreštové / rybízové knedlíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • sůl - špetka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 21
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 220
      ml vlažná voda dle hustoty těsta, cca
  • Dále
    • angrešt
    • rybíz - černý červený, bílý
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, jogurt...
    • moučkový cukr
    • rozpuštěné máslo
    • skořicový cukr
    • drobenka podle receptu: křupavá drobenka
    • kostkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a přilijeme trochu vlažné vody. Mírně promícháme na kašičku a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přilijeme zbylou vodou a vypracujeme hladké vláčné těsto, které pod utěrkou necháme cca 35 minut kynout.
2
Těsto pak opět propracujeme, rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme očištěným rybízem či angreštem a jelikož je ovoce po tepelné úpravě dost kyselé, přidáme i kousek kostkového cukru. Knedlíky pevně uzavřeme, spojem klademe na pomoučněný stůl a necháme ještě krátce (cca 12 minut) kynout.
3
Pak je naházíme do vroucí vody a pod poklicí vaříme cca 5 minut (jeden na zkoušku vyndáme, roztrhneme a vyzkoušíme, zda je vařený). Knedlíky vyndáme cedníkem do mísy a IHNED propícháme vidličkou či jehlicí, aby z nich vyšla přebytečná pára, jinak by se srazily. Knedlíky pocukrujeme moučkovým cukrem a promícháme, aby se neslepily (můžeme pokapat máslem).
4
Knedlíky na talířích přelijeme slazenou smetanou, šlehačkou, posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme čerstvými bobulemi...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: