Kapr zapečený v sýrové omáčce

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kapr
    • 1
      ks citron
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • tuk
    • sůl
  • Omáčka
    • 200
      ml sladká smetana
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g sýr 45 %

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné žampióny pokrájíme na plátky a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby vykostíme, pokapeme citrónem a osolíme. Poprášíme je hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr. Do zapékací misky vložíme podušené žampióny, na ně rozložíme osmaženou rybu a pokrm přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
2
Podáváme se zeleninou a s vařenými bramborami.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    11. 6. 2011 15:51

    je to celkem dobré, ale v omáčce mi něco chybí..nějaké chuťové rozptýlení