Kapr na modro

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kapr
    • ocet
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      špetka tymián
    • bobkový list
    • 1
      l voda
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je mírným varem 5 minut. Uvařeného kapra necháme ve vodě ještě 5 minut. Potom ho vyjmeme na mísu, pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme s opékanými brambory, nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Filemon
    Filemon |

    25. 1. 2017 17:24

    Však nemá modrou krev že? Taky by mě zajímal ten název :-)

  • kumbayo
    kumbayo |

    24. 12. 2011 13:27

    Protože octem chytne maso modravou barvu.Ovšem v tomto podání nevím, nevím. :'(

  • Linda83
    Linda83 |

    19. 10. 2011 14:01

    Nevíte, proč se tomu říká "na modro" ?? :-))

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    31. 1. 2011 12:08

    Náhodou moc dobré <:-)

  • kuki
    kuki |

    29. 1. 2011 12:25

    toto vazne nodoporucuji :-$