• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Vepřové hot mango
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřové hot mango

    autor: www.torad.cz
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřové hot mango
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g vepřová kýta
      • 1
        špetka mořská sůl
      • 40
        ml sezamový olej
      • 1
        ks mango
      • 40
        g limetkové listy
      • 5
        g koření - garam masala
      • 2
        ks chilli papričky (odrůda mini rawit), zelená a červená
      • 2
        ks cibule
      • 200
        g baby kukuřice
      • 20
        g med (pouze v případě kyselejšího manga)
      • 300
        g jasmínová rýže

    Postup přípravy receptu

    1
    **Příprava vepřového hot manga**
    2
    Balení vepřového masa rozkrájíme kolmo na vlákno na tenké plátky (cca 5 centimetrové), osolíme nadrcenou mořskou solí (mlýnek či hmoždíř) a obalíme v koření garam masala.
    3
    Na pánvi rozpálíme sezamový olej, na něj dáme maso a osmažíme do zlatova. Cca 2 minutky, lehce otáčíme. Maso pustí trochu vody a ta až se vyvaří, pokračujeme dále. Přidáme 1 chilli rawit papričku pokrájenou na tenká kolečka (cca 1mm) a 2 cibule rozkrájené na jemná půlkolečka (cca 3mm).
    4
    Poté, co cibule během krátké chvilky změknou, přidáme připravené mangové pyré. Pyré získáme rozmixováním dužiny čerstvého manga. S pyré přídáme také nakrájené baby kukuřičky na příčné plátky. Přidáme hrst limetových listů a vaříme dokud maso nezměkne, lze podlévat zlehka vodou.
    5
    Na závěr dle chuti dosolíme nadrcenou mořskou solí. Pokud by pro vás bylo mango kyselejší, lze přidat i balení medu. Před podáváním doporučujeme vyjmout limetové listy, které předaly svoji chuť, ale jinak jsou nepoživatelné.
    6
    **Příprava jasmínové rýže**
    7
    Rýži důkladně propláchněte a omyjte. Na jeden šálek rýže dejte do hrnce dva šálky vody (pozor, zatím pouze vodu) . Vodu uveďte do varu, přidejte špetku mořské soli a vsypte do ní dobře vypranou rýži. Jakmile voda začne znovu vařit, zmenšete plamen a přiklopte hrnec, aby se rýže pomalu vařila 20 minut*. Rýži můžete znovu osolit při podávání nadrcenou solí (hmoždíř či mlýnek).
    8
    ----
    9
    * Délka pečení a vaření je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku (plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy lišit.
    10
    ** Pokud máte svůj vlastní způsob přípravy rýže, využijte ho. Možností je opravdu hodně, doporučujeme pouze jeden z mnoha.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřové maso na houbách

    Vepřové maso na houbách

    Vepřové maso s hráškem na smetaně

    Vepřové maso s hráškem na smetaně

    Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

    Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

     

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Baby kukuřice Chilli papričky Cibule Jasmínová rýže Koření - Garam masala Limetkové listy Mango Med Mořská sůl Sezamový olej Vepřová kýta
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jablečný závin s piškotem

    Jablečný závin s piškotem

    Čebureky

    Čebureky

    Ovocno-tvarohový koláč

    Ovocno-tvarohový koláč

    Plněné žampióny speciál

    Plněné žampióny speciál

    Trubičky

    Trubičky

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Buřtguláš trochu jinak

    Buřtguláš trochu jinak

    Pečený čaj - hruškový

    Pečený čaj - hruškový

    Medová žebra

    Medová žebra

    Doporučujeme

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    84
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    62
    Marokánky
    Marokánky
    62
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    55
    Kokosky raz dva
    Kokosky raz dva
    54
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdoba vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdoba vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    Blesk pro ženy Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    AHA.cz Velká zpověď Dana Hůlky (51): ZNIČENÝ  ŽIVOT!

    Velká zpověď Dana Hůlky (51): ZNIČENÝ ŽIVOT!

    Dáma.cz Dušičková magie: Jak se spojit s mrtvými předky?

    Dušičková magie: Jak se spojit s mrtvými předky?

    Dáma.cz Co muži na ženách nikdy nepochopí: 5 věcí, kterými je nejvíc šokujeme

    Co muži na ženách nikdy nepochopí: 5 věcí, kterými je nejvíc šokujeme

    Ženy.cz Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Maminka.cz Čtyřčata jsem kojila. Divím se, že jsem to dala, úplně mě vysála, říká Helena

    Čtyřčata jsem kojila. Divím se, že jsem to dala, úplně mě vysála, říká Helena

    Reflex.cz Podnikněte filmový eurotrip: Pusťte si 10 nejlepších evropských filmů poslední dekády

    Podnikněte filmový eurotrip: Pusťte si 10 nejlepších evropských filmů poslední dekády

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Vepřové Cordon Bleu
    Vepřové Cordon Bleu
    Vepřové dušené v zelenině
    Vepřové dušené v zelenině
    Vepřové grilované špízy na Firewire
    Vepřové grilované špízy na Firewire
    Vepřové chipsy
    Vepřové chipsy
    Vepřové jehly s jablky
    Vepřové jehly s jablky
    Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou
    Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou
    • Recepty.cz
    • Vepřové hot mango
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace