Vepřové hot mango

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: www.torad.cz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka mořská sůl
    • 40
      ml sezamový olej
    • 1
      ks mango
    • 40
      g limetkové listy
    • 5
      g koření - garam masala
    • 2
      ks chilli papričky (odrůda mini rawit), zelená a červená
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g baby kukuřice
    • 20
      g med (pouze v případě kyselejšího manga)
    • 300
      g jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Příprava vepřového hot manga**
2
Balení vepřového masa rozkrájíme kolmo na vlákno na tenké plátky (cca 5 centimetrové), osolíme nadrcenou mořskou solí (mlýnek či hmoždíř) a obalíme v koření garam masala.
3
Na pánvi rozpálíme sezamový olej, na něj dáme maso a osmažíme do zlatova. Cca 2 minutky, lehce otáčíme. Maso pustí trochu vody a ta až se vyvaří, pokračujeme dále. Přidáme 1 chilli rawit papričku pokrájenou na tenká kolečka (cca 1mm) a 2 cibule rozkrájené na jemná půlkolečka (cca 3mm).
4
Poté, co cibule během krátké chvilky změknou, přidáme připravené mangové pyré. Pyré získáme rozmixováním dužiny čerstvého manga. S pyré přídáme také nakrájené baby kukuřičky na příčné plátky. Přidáme hrst limetových listů a vaříme dokud maso nezměkne, lze podlévat zlehka vodou.
5
Na závěr dle chuti dosolíme nadrcenou mořskou solí. Pokud by pro vás bylo mango kyselejší, lze přidat i balení medu. Před podáváním doporučujeme vyjmout limetové listy, které předaly svoji chuť, ale jinak jsou nepoživatelné.
6
**Příprava jasmínové rýže**
7
Rýži důkladně propláchněte a omyjte. Na jeden šálek rýže dejte do hrnce dva šálky vody (pozor, zatím pouze vodu) . Vodu uveďte do varu, přidejte špetku mořské soli a vsypte do ní dobře vypranou rýži. Jakmile voda začne znovu vařit, zmenšete plamen a přiklopte hrnec, aby se rýže pomalu vařila 20 minut*. Rýži můžete znovu osolit při podávání nadrcenou solí (hmoždíř či mlýnek).
8
----
9
* Délka pečení a vaření je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku (plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy lišit.
10
** Pokud máte svůj vlastní způsob přípravy rýže, využijte ho. Možností je opravdu hodně, doporučujeme pouze jeden z mnoha.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.