Vepřové chipsy

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřový bůček bez kosti
    • sádlo nebo olej na smažení
    • sůl
    • koření dle chuti: pepř, paprika sladká, pálivá, chilli, koriandr, česnek, bylinky nebo oblíbená směs koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu osob.
2
Vepřový bůček můžeme použít s kůží (bude se nám hůř krájet, ale více křupat) nebo bez kůže.
3
Bůček pokrájíme ostrým nožem na slabé (cca 4mm) plátky, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a smažíme v rozpálené pánvi s tukem dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek okapat přebytečný tuk.
4
Bůček, pokud se nám špatně krájí, dáme ztuhnout do mrazáku. Ztuhnout, né zmrazit! Dobrým pomocníkem je i elektrický kráječ "nářezák".
5
Podáváme například k vychlazenému pivu nebo s čerstvou zeleninou...
6
Chipsy si můžeme připravit i na grilu či v troubě.
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Sádlo Sůl Vepřový bůček

Komentáře k receptu

  • Hobžáci
    Hobžáci |

    1. 12. 2016 18:17

    Tak ty první jsme osmažili víc a chtělo to dobrý zuby, ale ty druhý už byly výborný, protože jsme odhadli čas na dozlatova ;-) no pravda je, že zlato není hnědý :-D

Abecední seznam: