Krtkův dort na plech

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: malačinka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 320
      g hladká mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 200
      ml olej
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Pudink
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
  • Stracciatelový krém
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • puding uvařený
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na začátek si uvaříme hustý sladký pudink, dle tohoto receptu je pudink příliš hustý a v krému pak zůstávají pucky, proto já osobně doporučuji mléka minimálně 300 ml. Necháme vychladnout.
2
Těsto : Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které postupně zašleháme mléko a olej. Do takto připravené směsi po částech zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do poečiva. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
3
Vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme na 160°C cca 30 min.
4
Krém: V míse ušleháme zakysané smetany s tvarohem. Do této hmoty po lžících zašleháme vychladlý pudink, poté nastrouhanou čokoládu a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez stužovače) a vmícháme do krému.
5
Když je těsto upečené a prochladlé, naznačíme si na vrchu nožem okraje a prostředek vydlabenme lžící ale ne až na dno, necháváme 1 - 2cm těsta.
6
Vydlabané těsto uložíme do misky. Banány oploupeme a překrojíme podélně na poloviny, poté skládáme do vydlabaného prostoru. Na banány rovnoměrně nanesem stracciatelový krém a uhladíme. Vydlabané těsto v misce prsty rozdrobíme a touto drobenkou rovnoměrně posypeme povrch dortu. Nakonec rukama drobenku lehce přitlačíme a celý povrch lehce dorovnáme.
7
Dáme stuhnout do chladu. Dort je náročněší na práci i pěněženku, ale je opravdu vynikající, vypadá skvěle a určitě stojí zato ho minimálně vyzkoušet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Majda
    Majda |

    5. 8. 2016 19:50

    Tak jsem to zdárně dodělala ,tak zítra, jsem zvědavá jak bude chutnat :-) a ta práce s tím to byla radost ,šlo to samo a né jak psala paní..asi si to neumí zorganizovat díky ;-)

  • Naďa
    Naďa |

    29. 3. 2016 12:02

    Nejdýl trvá chlazení,jinak v pohodě :)

  • neuměl
    neuměl |

    20. 11. 2014 20:22

    No tak tím bych se moc nechlubila.že jsem z oboru.Tohle zvládne i dítě a hlavně musíš si to umět zorganizovat.A netuším nad čím jsi strávila půl dne za hodku a půl je hotov. O:-)

  • Radka
    Radka |

    1. 3. 2014 18:54

    Zase taková tragédie to není. Metly stačilo umýt jednou - první šlehám bílky, metly nemyju a šlehám žloutky s cukrem a ostatními surovinami. Umyju a pak vyšlehám šlehačku a metlami od šlehačky zbytek ingrediencí na krém. Misky jsem si umyla taky, to je pravda, ale ty dvě misky byly umyté během minuty. Práce všeho všudy na hodinu a půl nejvýš a kuchyň uklizená za dvě minuty. Myslím, že to bez problémů zvládne i ten začátečník.

  • Peťulka07
    Peťulka07 |

    28. 2. 2014 19:09

    Dělalo se mi to parádně, jen jsem dala místo kakaa Granko a dort je hrozně světlý :(... Chladí se na zítra v ledničce, tak jsem zvědavá, jaký bude :)!.. Vyřízla jsem z plátu čísla 25 a přiložila fotku.

  • MÍLA
    MÍLA |

    27. 7. 2013 18:08

    Musím se omluvit, že jsem pohanila recept, podávala jsem dort až druhý den, přes noc byl vledničce. Dle ohlasu strávníků, musím přehodnotit, považovali ho všichni za výtečný!!!!!!

  • MÍLA
    MÍLA |

    26. 7. 2013 13:36

    Práce jako na kostele, celá kuchyn a všechno nádobí zaflákané, třeba smývat, protože misky a šlehač je pořád třeba čistý, práce na půl dne, spousta materiálu, co to stálo nepočítám, výsledek rozpačitý, nic moc, dalo se to jíst. A to jsem z oboru, pro začínající nedoporučuji. :'(

  • Alena
    Alena |

    27. 9. 2012 16:38

    jeden z nejlepších receptů na těchto stránkách, opravdu výborný ;-)

  • Onara1997
    Onara1997 |

    24. 11. 2011 15:23

    Bylo to vynikající. :)

  • markéta H.
    markéta H. |

    24. 6. 2011 07:49

    Leni, zkuste posyp víc přimáčknout ke krému, ale to zas není takový problém, hlavně, že chutná ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    14. 5. 2011 18:30

    Zákusek se povedl,krém byl fajn,ale rozdrobený piškot navrchu se docela drolil a padal.Má to tak být,anebo je v něčem problém?

  • vilda babič
    vilda babič |

    23. 11. 2009 14:25

    chutnalo, moc dobré, jen do krému jsem musela přidat cukr, s jedním vanil. cukrem to pro nás slaďouše nebylo vůbec sladké :o)),

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    3. 10. 2009 11:36

    Andreo, a taky do sebe "nenaperete" spoustu éček!chystám se ho péct zítra k tatkovým narozeninám :-)

  • Markéta H.
    Markéta H. |

    7. 9. 2009 10:03

    Andreo: Rozdíl je v tom, že tento dort na plech je domácí, jistě za něj budete pochválena a budete z mít z výsledku radost mnohem víc než ze smíchání prášku a uplácání.

  • A B
    A B |

    4. 9. 2009 20:35

    tento recept mi přišel mailem i s fotečkama, tak jsem jej po obědě upekla. Má sice tuhnout do druhého dne v lednici, ale už jsme jej zkoušeli, je vynikající. Banánů jsem dala 5, ikdyž byly veliké, bylo to akorát pokryté. Puding jsem dala s banánovou příchutí. dávám 1.

  • Markéta H.
    Markéta H. |

    14. 8. 2009 08:19

    Andreo, rozdíl mezi dortem v pytlíku a dortem tímto na plechu je mimojiné ve velikosti, dále pak v obsahu chemie a v neposlední řadě v přípravě. pokud připravujete buchty raději z pytlíku, nic Vám v tom nebrání...já osobně ale dávám přednost věcem připraveným doma, tím spíše když objevím recept na domácí přípravu moučníku, který mi chutnal už z pytlíku. :)

  • Jana Peková
    Jana Peková |

    13. 8. 2009 22:57

    Byl výborný ...1.

  • Andrea Rubešová
    Andrea Rubešová |

    13. 8. 2009 16:15

    Dokážete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi rozdrobeným dortem v pytlíku a rozdrobeným dortem na plechu, když se to sype úplně stejně???

  • Heda Konečná
    Heda Konečná |

    11. 8. 2009 13:49

    Pekla jsem, je výborný, krém je fantastický na léto nádherně osvěžující. Jen jsem dala více banánů 4 jsou málo. Hodnotím 1*

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    28. 7. 2009 09:58

    Markéto, určitě zanedlouho vyzkouším, protože syn miluje tento krtkův dort a já ho dělám poměrně často, ale nemám ráda to "drobení", když to padá po stole, je z toho binec. Proto vítám tento recept a určitě dám vědět, jak chutnal !!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: