Krtkův dort II.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: camm

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 125
      ml mléko
    • 3
      ks banány
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      balení netučný tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      ks hořká čokoláda drcená
  • Na uvaření pudinku
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva. Následně zašleháme mléko a sníh, který jsme si udělali z bílku, které nám zbyly. Vlijeme do formy a dáme péct. Pečeme asi 30 minut.
2
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 2 cm od kraje). Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní mísy, dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry.
3
Náplň uděláme tak, že uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Mezitím si uděláme šlehačku a vyšleháme ji s tvarohem a vychladlým pudingem. Aby jsme vytvořili straciatellový efekt, přidáme nasekanou čokoládu. Do vydloubané díry v korpusu dáme banány rozdělené na půl, nahoru a po stranách navršíme krém a posypeme těstem, které jsem předtím vydloubali.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavlína
    Pavlína |

    30. 1. 2015 19:39

    Chtěla bych se zeptat, jestli stačí jeden balíček pudingu :)

  • Hope.rock
    Hope.rock |

    21. 5. 2012 12:08

    Moc výborné.. chutnal mnohem lépe než z pytlíku.. :) delikatesa..

  • DareH
    DareH |

    24. 3. 2012 11:21

    Nedávám mléko,tvaroh a kakao. Dávám 1 vanilkový a 1 čokoládový puding a místo 1 šlehačky 2, jinak je to stejný..Jednoduché a přitom skvělé :-)

  • j
    j |

    19. 11. 2011 11:36

    Ahoj, ta osmnáctka je vyříznutá z dortu na plechu?:) Díky

  • Tereza T
    Tereza T |

    29. 3. 2011 15:17

    Opraveno, díky.

  • barča
    barča |

    29. 3. 2011 11:42

    kolik mléka se má dát do toho korpusu? nepíše se to tu

  • maru hlinková
    maru hlinková |

    9. 9. 2010 12:20

    Dort jsem dělala jako 18, dopadlo to výborně, zkusím přidat fotku.M

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    10. 3. 2008 19:41

    Taky se mi zda ze je lepsi nez kupovany a hlavne vime co v nem je. S tim tvarem mam uplne stejnou zkusenost, vzdy se mi na talirku rozjel...musim nejak vyzkoumat co s tim.

  • Terdik
    Terdik |

    9. 3. 2008 14:17

    opravdu LUXUSNÍ! zdá se mi mnohem lepší než kupovaný dort, krém (s pudinkem a tvarohem) je skvělý a osvěžující opravdu honotím za 1*!!!mám pouze jednu vadu - a to, že celkem špatně drží tvar, kopule drží krásně, ale jednotlivé díly je umění pěkně na talíři umístit, moc moc dobré určitě budu dělat znova!***

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    26. 1. 2008 10:27

    kdyz chci slehat slehacku:) tu v prasku smicham s mlikem a se ztuzovacem a vysleham.

  • Hana
    Hana |

    24. 1. 2008 08:58

    Prosím můžu se zeptat, kdy mám přidat ten ztuhovač šlehačky?

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    29. 12. 2007 09:57

    Trochu jsem recept upravila a hlavne zjednodusila krem. Na krem je potreba jen 1 slehacka v prasku od dr.oetkra, 1 ztuzovac slehacky a coko kousky.Dort se povedl jeste lepe nez s uvedenym receptem.

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    10. 11. 2007 19:13

    Tak at se povede jeste lip jak od oetkera:)

  • Lucie Svobodová
    Lucie Svobodová |

    9. 11. 2007 15:37

    Mňam dokonalej nádhernej dortíček. Ještě koupím tvaroh a jdu na něho. Donesu ochutnat :)

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    7. 11. 2007 16:19

    No reknete, ze vypada uplne jako z obchodu?:) az na ten rozdil ze v tomhle nejsou zadny umely ecka:)

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    3. 11. 2007 12:48

    Tak, vcera se mi dortik povedl, dneska uz zbyva jen pulka:)

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    2. 11. 2007 13:24

    V pohode:)) A hadejte co zrovna delam? Cekam nez mi vychladne korpus abych mohla jit vyhrabavat krtinec...:)

  • Gábina H
    Gábina H |

    1. 11. 2007 15:24

    Kamilo, sorry, asi si sedím na vedení :-))

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    1. 11. 2007 14:21

    To mi doslo:D Ptam se ostatnich.

  • Gábina H
    Gábina H |

    1. 11. 2007 09:16

    Kamilo, to je právě ten "dort naruby" od Oetkera, který jsem vyzkoušela.

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    31. 10. 2007 16:36

    Ja jsem taky vyzkousela "Krtkuv dort naruby", ale cela rodina se shodla na tom, ze klasicky "krtek" je lepsi. Ale znate to, sto lidi sto chuti :-))

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    31. 10. 2007 14:32

    Videla jsem obraceny krtkuv dort od dr.oetkra, ale ja jsem spis priznivec cokolady a coko dortu:) Ten bily se mi na pohled moc nezdal, ale treba je jeste lepsi. Meli jste ho uz nekdo??

  • Gábina H
    Gábina H |

    31. 10. 2007 11:11

    Minulý víkend jsme dělala "Krtkův dort naruby", který nám moc chutnal, někdo říkal, že je lepší než ten klasický. Piškot byl světlý, náplň čokoládovo-šlehačková s kousky bílé čokolády. Myslím, že by to šlo udělat ze šlehačky s rozpuštěnými kaštany.

Abecední seznam: