Krupicová kaše

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Janos

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko polotučné
    • 6
      lžíce hrubá krupice
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání přivedeme do varu. Když se ozve píšťalka, při míchání pomalu vsypeme připravenou krupici. Za stálého míchání vaříme 15–20 min.
2
Hotovou kaši vlijeme do připravených nádob a dozdobíme grankem, příp. skořicovým cukrem. Nebo dáme kousky ovoce se šlehačkou – podle chuti.
3
Děti ji měli nejraději. :o) Dobrou chuť.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá krupice Mléko polotučné Sůl Vanilkový cukr Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    26. 11. 2016 07:53

    Špatný poměr mléka a krupice - na 1l minimálně 8 lžic a ne 6, krupice je hodně řídká. Jinak vaříme bez vejce a sněhu, klasiku.

  • Dorota
    Dorota |

    17. 6. 2016 18:05

    "Děti ji měli nejraději" - děti mělY - z toho plyne, že už ji rády nemají

  • iq
    iq |

    27. 10. 2015 18:01

    jelikož je tam psaný 1l tak asi do toho ne? píšťalku jsme taky nepochopil.

  • Snílek
    Snílek |

    20. 7. 2015 05:39

    Cílem autora totiž bylo zmást všechny čtenáře. Nejen jeho Mixíkem, ale také píšťalkou, na kterou můžeš zapískat kdykoliv, nebo tím, že máš vejce s mlékem vlít do zbytku mléka. Zbytek mléka je všechno mléko na skladě? Všechno mléko na světě? Skutečně, takovéto recepty jsou na žalobu...

  • Káča K
    Káča K |

    18. 5. 2015 06:50

    jedno slovo - bílkoviny a živiny. Hledala jsem recept na krupicovou kaši s vejcem, recept na krupicovou kaši s vejcem a co najdu - recept na krupicovou kaši s vejcem, kde polovina komentátorů informuje svět, že oni přece vaří krupicovou kaši bez vejce.

  • JJ
    JJ |

    8. 1. 2015 17:28

    Uz varim 3 hodiny a pistalka se neozvala. Co mam delat? Nemluve o tom, ze deti melY.

  • twiGGy4
    twiGGy4 |

    9. 3. 2014 11:59

    Vařím klasiku bez vejce nebo sněhu.. možná někdy vyzkouším pro srovnání :-) i poměr mléka a krupice dávám jiný, vždy na deci mléka zarovnanou (!!!) polévkovou lžíci jemné krupice. Takže na jednu porci dám hrnek mléka (250 ml) a dvě a půl lžíce krupice, vařím v teflonovém rendlíku, aby se nepřipalovala, do zhoustnutí (cca 10 minut).

  • štěpánka
    štěpánka |

    26. 3. 2013 14:41

    Krupicovou kaši miluju,nikdy by mě nenapadlo dělat ji z vejce a sněhu,dělám ji jen z děstké krupice a za 10 minut je hotová,hodně másla cukru a granka a jako bonus si do ní rozlámu čokoládu,je to mnamka!! :-*

  • Janos
    Janos |

    17. 12. 2012 16:44

    Mixík je ruční ponorný mixer :-) Ale co je lepší nevím. Snad pokaždé něco jiného :-\

  • Anna K.
    Anna K. |

    16. 12. 2012 18:36

    Co je to mixík ? Já nevím lidi, je mi 10 a ještě toho tolik neznám a tak si říkám : mám ji udělat nebo radši kuskus se zeleninou. Pak umím ještě ovesnou kaši, ale stejně jsem začala s vařením a pečením cukroví předvčírem. Co je lepší? Krupicová kaše, kuskus nebo ovesná kaše? :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ no nic, doufám, že se mi to povede O:-) O:-) O:-) O:-)

  • filip777
    filip777 |

    16. 12. 2012 15:28

    Super dobré ;)

  • Harry Buri
    Harry Buri |

    27. 11. 2012 21:11

    No, já to vyzkoušel hned 2x a pokaždý bezchybná. Jednou šlo navrch granko (jako ve školní jídelně) no a podruhý na každou porci skořicovej cukr, máslíčko a nastrouhaná čokoláda (jako od maminky). :-D

  • Delarue
    Delarue |

    15. 11. 2012 16:59

    já si do kupice přidávám rozmačkané jahody (rozmraženou jahodovou dřeň), máslo, granko a nemá chybu :-P

  • Janos
    Janos |

    6. 11. 2012 21:03

    Krupice dávám raděj méně a o to déle vařím. Kaše dobře zhoustne a mám jistotu, že je krupice dobře provařená :-\

  • Janos
    Janos |

    6. 11. 2012 21:01

    S vajíčkem je kaše lepší :-) a máslo? Příště taky zkusím :-P

  • Simča S.
    Simča S. |

    4. 11. 2012 22:24

    V podstatě stejné, jako toto: http://www.recepty.cz/recept/krupicova-kase-se-snehem-3233. Ale tam se vmíchají jen žloutky a z bílků se udělá sníh...

  • Klára K.
    Klára K. |

    4. 11. 2012 17:59

    myslím, že to vajce je tam zbytočné. :-( Ja nikdy nedávam, ale na tanier, pred tým ako to posypem grankom, dám niekoľko plátkov masla. Je to mňamka :-P :-P

  • kykiryki
    kykiryki |

    4. 11. 2012 13:42

    Vaříme 15-20 minut? Kaši děláme dětem docela často a se vším všudy to trvá asi deset minut...