Recept na krupičnou kaši – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Krupicová kaše je často považována za dětské jídlo, právě pro děti se často využívá jako oblíbená strava. Její příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Krupicová kaše se v základu dělá smícháním mléka a krupičky. Další postup se různí.

Někdo nejdříve k varu přivede samotné mléko, někdo směs zahřívá a přivede k varu celou. Do kaše je možné již během vaření přidat i cukr, nebo jím posypat až hotovou kaši. Během vaření je do kaše možné přidávat máslo čokoládu i ovoce.

Servíruje se podle chuti. Jednoduchá základní varianta hotové neslazené kaše se posype cukrem a kakaem či skořicí a polije se rozpuštěným máslem. Může se vmíchat med, ovoce, piškoty a mnoho dalších ingrediencí, které se již liší recept od receptu.