Pohanková kaše

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • tuk (Na smažení)
    • slanina
    • 1
      ks cibule (Větší)
    • 250
      g pohanka (Loupaná)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve dáme vařit osolenou vodu (množství dle pohanky), mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme spolu se slaninou na kostičky. Na rozehřátém tuku osmahneme kostičky cibule, pak přidáme i slaninu. Do osolené vařící vody vsypeme pohanku a vaříme dle návodu na obalu. Poté pohanku scedíme a smícháme s cibulkou a slaninou. Podáváme teplé s mlékem nebo podmáslím.

Komentáře k receptu

  • Andrea T
    Andrea T |

    24. 11. 2011 20:31

    Martine, máte pravdu Vaše verze je výborná.

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    6. 1. 2007 00:20

    Zkuste zdravější verzi: 4-5 cibulí, pár kuliček koriandru a trochu bazalky osmažit na minimu kvalitního olejei do sklovita až zlatova, tuto směs rozložit na pohanku a posypat dýňovými semínky.

  • Jana Burešová
    Jana Burešová |

    27. 1. 2006 12:16

    Pozor, budete-li kupovat pohanku v krabici od fy Lagris. Na obalu je vyfocena pohanka loupana, skutecny obsah je vsak pohanka neloupana. Neni to uvedeno ani nikde na obalu.

  • Wanda Kluzová
    Wanda Kluzová |

    19. 9. 2005 18:03

    Miluji pohanku a tuto úpravu obzvlášť. Škoda, že jsem nenašla další recepty s pohankou. Mimochodem pohanku používám také k masu místo rýže.