Jablečné želé s mátou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klarusinecka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l jablečná šťáva
    • 8
      ks hřebíček
    • 500
      g želírovací cukr 2:1
    • 2
      ks máta Snítky
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Jablečnou šťávu, hřebíček a želírovací cukr dáme do velkého hrnce. Za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme klokotem asi 4 min. Mátové větvičky mezitím opereme, osušíme a oddělíme lístky.
2
2. Z želé vyndáme hřebíčky. Přidáme lístky máty a pomerančovou šťávu a promícháme. Želé naplníme do horkých sklenic, ihned je uzavřeme a na 5 min. postavíme dnem vzhůru. Necháme vystydnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.