Rajský pórek s rýží po balkánsku - rychle a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek větší
    • máslo nebo olej
    • 4
      ks rajčata oloupaná 3 -
    • 120
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika (lze zkombinovat s pálivou)
    • koření nebo bylinky dle chuti: Adžika, čubrica, tymián, rozmarýn...
    • 2,5
      hrnek zeleninový vývar nebo masový, případně z kostky, cca
  • Dále dle chuti:
    • posekané bylinky
    • zakysaná smetana nebo jogurt
    • klobása nebo slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle v kastrolu osmažíme na kolečka nakrájený pórek, pak ho zaprášíme paprikou (cca 1,5 lžičky), promícháme, dále vmícháme nakrájená rajčata, koření nebo bylinky dle chuti, také česnek je výborný. Přisypeme propláchnutou rýži, vývar a přivedeme k varu. Pak pod poklicí dusíme do změknutí rýže a dle potřeby podléváme a mícháme.
2
Podáváme s pečivem. Dozdobit můžeme bylinkami a kopečkem zakysané smetany.
3
Kdo se neobejde bez masa, může si talíř přizdobit osmaženou klobáskou nebo slaninou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.