Kapr s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra propláchneme, prosolíme a dáme do pekáče. Na pánvi na másle osmahneme česnek, přidáme nakrájenou papriku na kostičky. Když je paprika měkčí, přidáme nakrajená jablka na menší plátky. Osolíme, přidáme drcený pepř a mletou papriku. Mírně podlijeme vodou a necháme dusit ve vlastní šťávě.
2
Připravenou hmotou naplníme vnitřek ryby. Mezi náplň a maso ryby vložíme šunku a zasuneme tak, aby náplň nevypadla. Zbylou směsí polijeme kapra, na něj a pod něj dáme plátky másla a ještě okmínujeme. Pro ztrátu pachu z ryby doporučuji péct kapra v zavřeném pékáči 1 hodinu a půl (na 200 °C) a poté dosmažit 20 minut(250 °C) v otevřeném pro křupavou kůžičku.
3
Jako příloha je dobrá bramborová kaše, jelikož kapr pustí šťávu.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jablka Kapr Kmín Máslo Mletá paprika Paprika - bílá Sůl Šunka
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    2. 4. 2011 13:08

    výborné, suprovní, ale česnek se mi na rybě spálil, tak bych příště směsí rybu nepotírala. Tak deset minut před vypnutím trouby jsem rybu posypala nasekanou slaninou a křupalo to o sto šest. Spálený česnek nikdo nepostřehl a všichni včetně návštěvy mlaskali. Tento recept doporučuju!!!!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: