Kapr na česneku II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: natalinka.B

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g kapr
    • 1
      ks citron
    • 50
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • hladká mouka na obalení
    • 30
      g máslo
    • 200
      ml bílé víno - suché

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěného kapra omyjte, osušte, nakrájejte na porce a pokapejte citronovou šťávou. Přikryjte ho utěrkou a nechte na chladném místě odležet, asi na 2 hodiny.
2
Slaninu a oloupané cibule nakrájejte na kostičky. Slaninu rozpusťte ve větším kastrole a cibuli na ní orestujte dozlatova. Odleženého kapra osolte, opepřete, potřete rozetřenými stroužky česneku, obalte v mouce a z obou stran opečte na směsi slaniny, cibulky a rozpuštěného másla. Opečeného kapra podlijte bílým vínem a duste asi 10 minut.
3
Hotovou rybu podávejte přelitou výpekem. Jako přílohu podávejte smetanové brambory.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    19. 3. 2007 22:52

    100 g? To bude určite tlačová chyba.