Kapří polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Vývar
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,5
      ks celer
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kg kapr
    • sůl
    • 5
      ks pepř celý
  • Polévka
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      l rybí vývar
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • kapr
    • 1
      snítka petrželka
    • 6
      ks toastový chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v restování. Dodejte rybí hlavu a odřezky, vše zalijte vodou, osolte a opepřete.
2
Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a nechte probublávat asi dvě hodiny. Vývar přeceďte, z hlav a odřezků oberte maso. Pokud chcete vývar silnější, redukujte ho pomalým vývarem.
3
V hrnci rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno pokrájenou cibuli. Restujte dorůžova, pak zarestujte mouku a zalijte zchladným vývarem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte polévku probublávat asi 30 minut, dochuťte solí a pepřem. Přidejte maso obrané z hlav a odřezků.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: