Polévka z kapra

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kapr Hlava (bez skřelí)
    • rybí vnitřnosti (Mlíčí nebo jikry - nejlépe oboje)
    • 3
      ks pepř celý Kuličky
    • 3
      ks nové koření Kuličky
    • cibule Kousek
    • 1
      kostka masox
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • máslo
    • zasmážka Trochu
    • rohlík
    • rostlinný olej
    • majoránka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme.
2
Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    5. 5. 2017 18:28

    Až na ten masox dobrý recept, neurazí ale ani nijak převratně nezaujme...

  • frak
    frak |

    31. 12. 2014 08:13

    Taky mně v tomhle receptu vůbec nesedí ten Masox. To už potom není rybí polévka, ale jenom jakési ochucená voda, která si na rybí polévku jen hraje. nastrouhaný muškátový oříšek nebo květ, majoránka, petrželka, případně zahustit troškou jíšky dosolit a dopepřit podle chuti a je výborná.

  • Pavel
    Pavel |

    24. 12. 2014 13:35

    Masox do rybí polévky.. Hmm co tam přidat ještě sojovou omáčku? Masox apod. používají jen trubky co neumí ochucovat jídla :-D

  • krabat77
    krabat77 |

    20. 12. 2013 10:34

    Masox do rybí polévky? Si děláte srandu. Tohle rozhodně není recept na chlubení.

  • Roman
    Roman |

    14. 12. 2006 09:34

    Na Vánoce 2005 jsem ji vařil,přidal jsem ještě trochu muškátového květu.Po uvaření jsem byl zklamaný že není taková jak jsem myslel.Ale druhý den na Štedrý večer byla skvělá.Přítelkyně na ni vzpomínala celý rok.Letos ji budu vařit opět.