Bramborové pusinky (1922)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě.
2
V misce pěnovitě utřeme máslo, přidáme prolisované brambory, žloutek, vejce, sůl a parmezán. Plech potřeme máslem a posypeme moukou. Bramborovou směsí naplníme sáček a nastříkáme pusinky nebo jiné tvary na plech. Potřeme žloutkem a pečeme do růžova.
3
Je to rychlá a atraktivní příloha.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Strouhaný parmazán Sůl Vejce Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fanfan
    Fanfan |

    18. 11. 2010 13:51

    Velmi dobré, neměla jsem parmazán, ale i tak mi moc chutnaly. :-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    4. 12. 2005 15:18

    Je to perfektní i v situaci, že vám zbyde br. kaše od oběda. Zakvedlám dotoho 1 vejce a ccy 25g strouhaného sýra (klidně obyč. "akční" z marketu - nemusí být zrovna parmezán) na 1 zbylou porci brkaše, dám na pečící papír (klidně dělám hromádky lžící, když se mi nechce špinit zdobící sáček) a zapeču. Děti se o to hádají :o))).Pozor - hromádky dávat dál od sebe, neboť se trochu roztečou (to je asi tím, že v té brkaši je mlíko).

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    15. 8. 2005 14:11

    Tohle vypada velice zajimave, efektivne a podle ingredience musi byt vyborne. Zaradim do oblibenich:-) Vedle zelenyho spenatu nebo cervenyho zeli to musi byt pastva pro oko:-))

Další doporučené recepty: