Bramborové rosty se zeleninou a vejcem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory
    • 5
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olej na smažení
    • olivový olej
    • citronová šťáva
    • petrželka
    • 1
      ks avokádo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce.
2
Na pánvi rozehřejte olej. Lžící pak nabírejte bramborovou směs a tvořte placičky. Opékejte je z každé strany asi dvě minuty a odkládejte na papírovou utěrku.
3
Cherry rajčátka zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte asi na 10 minut do rozpálené trouby. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, vydlabejte, rozmačkejte vidličkou, osolte, opepřete a promíchejte s citronovou šťávou.
4
Na čistou pánev dejte lžíci oleje a rozklepněte jedno po druhém čtyři vejce tak, abyste neporušili žloutek. Na mírném plameni smažte vejce, dokud nebude bílek pevný, ale žloutek zůstane stále tekutý. Vejce osolte a opepřete.
5
Na talíře rozložte bramborové rösty, přidejte pečená rajčata, avokádovou omáčku a sázená vejce.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: