Domácí rohlíčky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: rohajda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl hod. kynout.
2
Rozdělíme ho na 4 části, každou na pomoučeném vále vyválíme do kruhu o síle asi 4 mm, překrojíme na 8 dílů v podobě trojúhelníku. Zavineme od nejširší strany, vytvarujeme do tvaru rohlíčku, položíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme dle chuti, lněným nebo sezamovým semínkem, kmínem atd., necháme chvíli vykynout a dáme péci - 180 °C, cca 15 minut.
3
Upečené rohlíčky potíráme čerstvým máslem!
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný tuk Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    11. 4. 2014 11:03

    Výborné rohlíčky! Dělala jsem se šunkou, sypané sýrem a semínky. Těsto se nelepilo, netrhalo, perfektně se s ním pracovalo. Budu dělat často.

  • Muffin97
    Muffin97 |

    15. 2. 2014 16:51

    Rohlíčky byly výborné...zkoušela jsem je i s párkem, šunkou, nivou apod. a osvědčilo se. Vřele doporučuji :)

  • Mariánka
    Mariánka |

    23. 9. 2007 19:10

    tak jsem se nechala zlákat tímto receptem a udělala jsem moooc dobře :) zkusila jsem i plněné se šunkou sýrem a kečupem a nebo do bílku kterým potírám rohlíčky dát stroužek prolisovaného česneku a taky výborný :) nu, jdu vyndat poslední várku a všechny je sní

  • Břetislav Krejčí
    Břetislav Krejčí |

    9. 9. 2007 22:26

    dnes jsem pekl a super možná nachat déle v troubě

  • -Dada -K -
    -Dada -K - |

    17. 7. 2007 18:43

    Tento recept je výborný, taky ráda tyto rohlíčky peču, ale ještě po rozválení placku pomažu rozpuštěným máslem a pak stáčím rohlíčky. ( jen lehce, jinak máslo z rohlíčků vytéká). Poté jsou rohlíčky uvnitř krásně vláčné a jakoby lískují.

  • Daniela Hřebíčková
    Daniela Hřebíčková |

    9. 11. 2006 13:44

    Děkuji za rady, odzkouším, možná už dneska.

  • Di
    Di |

    8. 11. 2006 19:18

    Rohlíčky budou křupavější, když je potřete jen bílkem. Záleží ale také na troubě.

  • silva rohackova
    silva rohackova |

    8. 11. 2006 15:03

    Tak to já je mám křupavé vždy, možná těsto bylo moc tuhé....

  • Daniela Hřebíčková
    Daniela Hřebíčková |

    7. 11. 2006 09:11

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale rohlíčky nebyli křupavé, postup jsem přesně dodržela? Jinak jsou moc dobré.

  • Maky
    Maky |

    28. 10. 2006 11:53

    Je to vynikající, doporučuji!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: