• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bramborové placky
    Napište svůj komentář k receptu

    Bramborové placky

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bramborové placky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1,60
        kg brambory
      • 50
        g cibule
      • 2
        ks vejce 1-2
      • 3
        lžíce hladká mouka 2-3
      • 6
        lžíce rostlinný olej
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po obou stranách dozlatova. Usmažené placky mají být tenké a křupavé. Podáváme je teplé. Placky můžeme podávat s houbovou omáčkou, saláty ze syrové zeleniny nebo s masovou nádivkou. Pokud je chceme posypat cukrem nebo potřít džemem, nepřidáváme do těsta cibuli.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bramborové placky V.

    Bramborové placky V.

    Bramborové placky VIII.

    Bramborové placky VIII.

    Bramborové placky s mákem

    Bramborové placky s mákem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ha ha
      ha ha | 6. 11. 2016 19:30

      cukrem ! ! ! :-D

    • Marus
      Marus | 16. 11. 2015 08:34

      Bramborovou placku se skvarkama, tak jako ji pekla moje mama. Takovou mi neda nikdo na svete ani na zadne jine planete... Krasna stara pisnicka.

    • Zdenek
      Zdenek | 24. 4. 2015 09:43

      moje máma donich dávala škvarky. a to je bašta. :-)

    • lojza
      lojza | 26. 1. 2015 10:56

      Já mám udělat bramboráky ze syrových nastrouhaných brambor.To jste mi neporadili. :-(

    • hb
      hb | 16. 11. 2014 09:11

      Bramborové placky jedině s hrubou moukou, do bramboráků pak ještě přidávám hrubou krupici. Hladká se dává do buchet. Takto jsou mnohem křupavějšíi

    • tara21 | 30. 5. 2014 09:37

      Bramborové placky jsou z vařených brambor a hladké mouky. Můžou se dělat na slano i na sladko, ty sladké se smaží na sucho a teprve pak se mastí sádlem a sypou se mákem s cukrem. Já do slaných balím kysané zelí a k tomu plátek uzeného. Je to skvělý oběd. Bramboráky jsou ze syrových brambor :-D <:-)

    • jana
      jana | 7. 5. 2014 21:12

      jasně že hladkou, do placek a lokší jen hladkou :-)

    • Tom
      Tom | 12. 10. 2013 16:25

      Ja taky! ;-) ;-) :-P

    • mirek
      mirek | 10. 10. 2013 10:32

      Ivča ty zje hňup hňupe.

    • PipiPuncocha
      PipiPuncocha | 23. 4. 2013 22:31

      Ano a jak jsem psala pred casem.. hlavne ze chutnaj a nesidit na cesneku :-P

    • Ssandy | 23. 4. 2013 19:24

      Jednoduché, rychlé a chutné.

    • š
      š | 14. 4. 2013 10:01

      Ivo ty si kráva fakt, nechápeš že každý kraj má jiné zvyky, názvosloví atd..blbce si ze sebe teď udělala akorát ty sama, rasistko :-|

    • Ostravak
      Ostravak | 4. 1. 2013 11:21

      stejně jako palačinky nejsou lívance, mimochodem ví to i začínající kuchtíci na SŠ. :P

    • ivča
      ivča | 18. 11. 2012 13:07

      Pro pipi pončochatů-všici,krom Ostrvaků,vedí,že bram.placky a bramboráky je velký rozdíl.....ovšem je pravda,když udělá ostravačka br.placky předloží mi bramboráky :-).....oni ti moraváci musejů mit vždy něco extra a dělat z druhých blby :-)))))

    • marek krutihlav trafo
      marek krutihlav trafo | 15. 11. 2012 10:33

      trafo je to super placka ;-) :-D 8-)

    • luke vmrd
      luke vmrd | 15. 11. 2012 10:27

      toje super jidla jaj joj 8-)

    • petr vosol
      petr vosol | 4. 11. 2012 12:42

      mam na ty placky chut ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

    • Karel IV.
      Karel IV. | 19. 9. 2012 15:07

      Ty vole a co majoránka ? bez toho to není bramborák ale PLACEK !!! Jinak díky za návod :)

    • moad
      moad | 8. 3. 2012 12:28

      Hlavne ne hladkou mouku :) polohrubou

    • denis černý
      denis černý | 21. 2. 2012 17:27

      jo že .... ;-)

    • Pavel
      Pavel | 9. 12. 2011 12:54

      takže v podstatě bramborák :))

    • Jarda
      Jarda | 17. 10. 2011 19:05

      Dobrý, ale přidal jsem: česnek (spoustu), mletý pepř, mletý kmín a majoránku. Ono je to kupodivu mnohem chutnější 8-) ;-) :-X

    • david černý
      david černý | 30. 6. 2011 21:24

      skvělý jídlo :-D

    • Pipi Puncochata
      Pipi Puncochata | 1. 3. 2010 23:38

      No ale na Severni Morave se rika bramborove placky tem ze syrovych brambor -bohajeho..uz po generace. Ale je to dulezite? Hlavne, ze chutnaji a to placky/bramboraky vzdycky ne? :)

    • Jiří Mašek
      Jiří Mašek | 22. 10. 2009 00:03

      ze SYROVÝCH BRAMBOR to jsou BRAMBORÁKY a ne bramborový placky...bohajeho...:pJinak recept jako inspirace dobrá, jen jsem přidal víc hl. mouky, jelikož jsem placky použil jako obal pro naplnění. Plnil jsem osmahnutým kuřecím masem s cibulkou a klobásou. Samozřejmě jsem to nechal předtím vystydnout. Pak si na mouce udělal placky na jednu naskládal směs a přiklopil a slepil druhou. Dál jsem si vyrobil omáčku- Osmahnutá cibulka s nadrobno nakrájeným špekem, zalité pivem okořeněno, přilito vodou a zahuštěno. Výborné doporučuji. Ale místo kuř. masa požijte vepřové víc se hodí, já ho neměl. Jirka

    • Tereza J.
      Tereza J. | 11. 7. 2009 13:09

      Pán Ondruš, predstavte si, že k bramborovým plackám sa u nás nikdy žiadne mlieko nepodávalo, ale čaj :))) Ono je to ako s tou vianočnou kapustnicou, každý si urobí podľa svojho.

    • Marek Ondruš
      Marek Ondruš | 10. 7. 2009 22:22

      Zemiaky maju byť surové a podla mňa sa k tomu hodí zakysane mlieko :-). Mama roby skoro rovnaké.

    • tatík
      tatík | 24. 1. 2008 15:02

      Zkuste do bramboráků přidat trochu kmínu.Není pravda,že zhořkne,ale nesmí ho zas být moc.

    • Květa
      Květa | 10. 12. 2007 11:37

      Pane Mirku, mohl byste upřesnit, jetli vaše placky jsou ze syrových, nebo z vařených brambor? děkuju

    • Miroslav Šlahor
      Miroslav Šlahor | 9. 12. 2007 18:44

      Ja vám dám recept, ktorý vám bude iste chutnať. Z 5 väčších zemiakov 2 nastrúham na jemnom struhadle a 3 na hrubšom, pridám 1 nastrúhanú cibuľu, 2 nastrúhan strúčiky cesnaku, rascu a soľ. Všetko zmiešam rukou a urobím zo zmesi väčší "karbonátku", vložím do rozohriateho oleja na panvu a plácačkou túto zmes pomaly roztiahnem po celej panve, vznikne mi z toho placka, nechám opražiť do rúžova a plácačkou obrátim na druhú stranu a opražím do rúžova. Placku položíme na tanier, keď upražím druhú nedávam ju na hotovú placku, ale dám ju na iný tanier, Placky sú chrumkavé, odporúčam k nim surovú kyslú kapustu. Dobrú chuť.

    • Anonym
      Anonym | 18. 3. 2007 12:46

      U nás se placky dělaly vždycky z den předem uvařených brambor (čerstvě uvařené brambory se po struhadle patlají, to máte pravdu). A pekly se na sucho na plotně, teprve upečené se mazaly rozpuštěným máslem a marmeládou. "Placka" ze syrových brambor je bramborák

    • Dalin
      Dalin | 18. 3. 2007 11:37

      Je vcelku jedno jak je delate, bo jsou dobre vsechny jak z varenych tak ze syrových, ale doporucuju do placky zabalit po udelaání, kysane zeli, je to mazec

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 10. 10. 2006 09:48

      U nás sú zo surových zemiakov zemiakové placky , ak sa pečú na plechu vo vyššej vrstve , tak zemiaková baba, a z varených sú lokše alebo na východe bandurčeniky od bandurka = zemiak : )))

    • Klára Madejová
      Klára Madejová | 10. 10. 2006 08:34

      Dovolím si uvést placky a bramboráky na pravou míru. Placky se dělají z vařených brambor, bramboráky naopak ze syrových (jak mě poučila maminka). Ale tento recept se mi výborně hodil, snažila jsem se je ještě trochu okořenit, ale výsledná chuť byla téměř stejná jako u těch neokořeněných...

    • Sabrina
      Sabrina | 16. 3. 2006 18:44

      moc vyborne, ja znam testo na bramboraky jedine ze syrovych brambor, pridala jsem syr, cesnek a majoranku, chutnalo, dekuji za recept.sabrina-

    • Ludmila Kanclířová
      Ludmila Kanclířová | 12. 2. 2006 08:57

      Opravdu moc dobré, tenhle recept jsem hledala od doby, kdy se podobně chutnající placky prodávaly za 50 halířů ve SMAŽENKÁCH ( pro mladší - pravěká občerstvení, kde se prodávaly jen smažené věci). Brambory nestrouhám, ale sekám sekáčkem ( příslušenství k tyčovému mixéru) , jde to rychleji a nemám ostrouhané klouby. Navíc se nádobka sekáčku lépe čistí než velký robot.Dělala jsem z 1/3 množství, i tak to pro jednu osobu bylo až moc! Takže vím, že jsou dobré i studené druhý den....

    • peto k
      peto k | 20. 12. 2005 05:41

      Aho,j idem robit placky 1x tak dufam ze sa mi to podari :)

    • jana
      jana | 30. 8. 2005 09:25

      já si do nich dala grilovací koření,a jedl to i manžel a že ten je vybíravý! :-))

    • Lucinka K.
      Lucinka K. | 9. 7. 2005 19:25

      Tak já to teda skusím... potom dám vedieť...

    • X X
      X X | 10. 5. 2005 17:00

      TY KRÁSO...JE MI 16 ROKŮ A SEM KLUK DNESKA SEM SI DĚLAL TY PLACKY A ÚPLNĚ V POHODĚ TO ZVLÁDNU(MOJE TŘETÍ JÍDLO CCO UMÍM(VEJCE NA TVRDO NA MĚKKO A TED PLACKY))TAKŽE DOPORUČUJU AMATERUM JAKO SEM JA

    • jiri
      jiri | 12. 4. 2005 19:09

      Zkuste pridat jemne nakrajenou anglickou.

    • Anonym
      Anonym | 11. 3. 2005 15:51

      na dovolené jsme podobné placky jedli,byly s klasickým bramborákovým kořením a ještě něčím zvláštním, servírka nám prozradila, že kuchař přidává do těsta maggi. Doma jsme to několikrát zkoušeli, ale marně, tu vynikající chuť to nemělo - holt se musí trefit množství surovin. Honza.

    • Zdenka
      Zdenka | 11. 3. 2005 15:24

      Tak si myslím, že to bude moc dobrý a pořád jsem váhala co budu dnes vařit, toto je jednoduché, nemyslím, že by se měl dělat jen klasický bramborák, toto bude asi chrupavé a voňavé odzkouším uvidíme dám vědět Davide......

    • Bublina
      Bublina | 11. 3. 2005 15:16

      myslím, že kdy 2 dělají totéž......tak je to pokažné jiné a já myslím, že když tam dám co mě chutná bude to ono jdu do toho

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 11. 3. 2005 15:16

      Mě osobně z vařených brambor nechutnají, navíc jak jsem psala špatně se mi strouhají :)) Ale pokud chcete jít s davem, lze použít i brambory vařené, tím se nic nezkazí ;)

    • David
      David | 11. 3. 2005 15:04

      2Lada: Tak ale potom už to jsou bramboráky. :) Ted jsem koukal na další recepty a všude mají do bramb. placek brambory vařené.Podle zde uvedeného receptu dělám bramboráky, jen přidávám pepř, česnek a majoránku. Cibule do bramboráku je vynikající. :)

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 11. 3. 2005 12:53

      Cibule i brambory syrové, uvařené se dost těžko strouhají :)))

    • David
      David | 11. 3. 2005 12:48

      Nemely by ty brambory být vařené. A ta cibule syrová nebo vařená?

    • Queeny
      Queeny | 25. 2. 2005 20:40

      Diky....uz vim co si udelam zitra na obed :-)Jsem sama doma...

    • JENÍK Mühl
      JENÍK Mühl | 18. 3. 2004 22:21

      NIC MOC.NECHUTNALI MĚ

    • Anonym
      Anonym | 8. 3. 2004 22:01

      studenti fei dakuju za veceru

    • michal drahokoupil
      michal drahokoupil | 19. 2. 2004 12:11

      mohly by byt víc ostrejší

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Brambory
    Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Rostlinný olej Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krevety s pikantní omáčkou

    Krevety s pikantní omáčkou

    Kynuté těsto - základní recept

    Kynuté těsto - základní recept

    Bramborák z chleba

    Bramborák z chleba

    Kapustový prívarok

    Kapustový prívarok

    Lehká tvarohová pomazánka

    Lehká tvarohová pomazánka

    Jogurtová buchta s ovocem II.

    Jogurtová buchta s ovocem II.

    Paprikovo-tvarohová pomazánka

    Paprikovo-tvarohová pomazánka

    Dort s karamelem, banány a šlehačkou

    Dort s karamelem, banány a šlehačkou

    Penne se špenátem

    Penne se špenátem

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    40
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    38
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    37
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    37
    Palačinky
    Palačinky
    34
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Dáma.cz John Lennon by oslavil 80: Slavný Brouk vyrůstal bez rodičů a byl hrubý k ženám

    John Lennon by oslavil 80: Slavný Brouk vyrůstal bez rodičů a byl hrubý k ženám

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Bramborové placičky s máslovými cibulkami
    Bramborové placičky s máslovými…
    Bramborové placičky s prejtem
    Bramborové placičky s prejtem
    Bramborové placičky se špenátem
    Bramborové placičky se špenátem
    Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
    Bramborové placky - bezmasé, se…
    Bramborové placky (nejen) se zelím
    Bramborové placky (nejen) se zelím
    Bramborové placky (od babičky)
    Bramborové placky (od babičky)
    • Recepty.cz
    • Bramborové placky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí