Bramborové placky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,6
      kg brambory
    • 50
      g cibule
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 3
      lžíce hladká mouka 2-3
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po obou stranách dozlatova. Usmažené placky mají být tenké a křupavé. Podáváme je teplé. Placky můžeme podávat s houbovou omáčkou, saláty ze syrové zeleniny nebo s masovou nádivkou. Pokud je chceme posypat cukrem nebo potřít džemem, nepřidáváme do těsta cibuli.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ha ha
    ha ha |

    6. 11. 2016 19:30

    cukrem ! ! ! :-D

  • Marus
    Marus |

    16. 11. 2015 08:34

    Bramborovou placku se skvarkama, tak jako ji pekla moje mama. Takovou mi neda nikdo na svete ani na zadne jine planete... Krasna stara pisnicka.

  • Zdenek
    Zdenek |

    24. 4. 2015 09:43

    moje máma donich dávala škvarky. a to je bašta. :-)

  • lojza
    lojza |

    26. 1. 2015 10:56

    Já mám udělat bramboráky ze syrových nastrouhaných brambor.To jste mi neporadili. :-(

  • hb
    hb |

    16. 11. 2014 09:11

    Bramborové placky jedině s hrubou moukou, do bramboráků pak ještě přidávám hrubou krupici. Hladká se dává do buchet. Takto jsou mnohem křupavějšíi

  • tara21
    tara21 |

    30. 5. 2014 09:37

    Bramborové placky jsou z vařených brambor a hladké mouky. Můžou se dělat na slano i na sladko, ty sladké se smaží na sucho a teprve pak se mastí sádlem a sypou se mákem s cukrem. Já do slaných balím kysané zelí a k tomu plátek uzeného. Je to skvělý oběd. Bramboráky jsou ze syrových brambor :-D <:-)

  • jana
    jana |

    7. 5. 2014 21:12

    jasně že hladkou, do placek a lokší jen hladkou :-)

  • Tom
    Tom |

    12. 10. 2013 16:25

    Ja taky! ;-) ;-) :-P

  • mirek
    mirek |

    10. 10. 2013 10:32

    Ivča ty zje hňup hňupe.

  • PipiPuncocha
    PipiPuncocha |

    23. 4. 2013 22:31

    Ano a jak jsem psala pred casem.. hlavne ze chutnaj a nesidit na cesneku :-P

  • Ssandy
    Ssandy |

    23. 4. 2013 19:24

    Jednoduché, rychlé a chutné.

  • š
    š |

    14. 4. 2013 10:01

    Ivo ty si kráva fakt, nechápeš že každý kraj má jiné zvyky, názvosloví atd..blbce si ze sebe teď udělala akorát ty sama, rasistko :-|

  • Ostravak
    Ostravak |

    4. 1. 2013 11:21

    stejně jako palačinky nejsou lívance, mimochodem ví to i začínající kuchtíci na SŠ. :P

  • ivča
    ivča |

    18. 11. 2012 13:07

    Pro pipi pončochatů-všici,krom Ostrvaků,vedí,že bram.placky a bramboráky je velký rozdíl.....ovšem je pravda,když udělá ostravačka br.placky předloží mi bramboráky :-).....oni ti moraváci musejů mit vždy něco extra a dělat z druhých blby :-)))))

  • marek krutihlav trafo
    marek krutihlav trafo |

    15. 11. 2012 10:33

    trafo je to super placka ;-) :-D 8-)

  • luke vmrd
    luke vmrd |

    15. 11. 2012 10:27

    toje super jidla jaj joj 8-)

  • petr vosol
    petr vosol |

    4. 11. 2012 12:42

    mam na ty placky chut ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Karel IV.
    Karel IV. |

    19. 9. 2012 15:07

    Ty vole a co majoránka ? bez toho to není bramborák ale PLACEK !!! Jinak díky za návod :)

  • moad
    moad |

    8. 3. 2012 12:28

    Hlavne ne hladkou mouku :) polohrubou

  • denis černý
    denis černý |

    21. 2. 2012 17:27

    jo že .... ;-)

  • Pavel
    Pavel |

    9. 12. 2011 12:54

    takže v podstatě bramborák :))

  • Jarda
    Jarda |

    17. 10. 2011 19:05

    Dobrý, ale přidal jsem: česnek (spoustu), mletý pepř, mletý kmín a majoránku. Ono je to kupodivu mnohem chutnější 8-) ;-) :-X

  • david černý
    david černý |

    30. 6. 2011 21:24

    skvělý jídlo :-D

  • Pipi Puncochata
    Pipi Puncochata |

    1. 3. 2010 23:38

    No ale na Severni Morave se rika bramborove placky tem ze syrovych brambor -bohajeho..uz po generace. Ale je to dulezite? Hlavne, ze chutnaji a to placky/bramboraky vzdycky ne? :)

  • Jiří Mašek
    Jiří Mašek |

    22. 10. 2009 00:03

    ze SYROVÝCH BRAMBOR to jsou BRAMBORÁKY a ne bramborový placky...bohajeho...:pJinak recept jako inspirace dobrá, jen jsem přidal víc hl. mouky, jelikož jsem placky použil jako obal pro naplnění. Plnil jsem osmahnutým kuřecím masem s cibulkou a klobásou. Samozřejmě jsem to nechal předtím vystydnout. Pak si na mouce udělal placky na jednu naskládal směs a přiklopil a slepil druhou. Dál jsem si vyrobil omáčku- Osmahnutá cibulka s nadrobno nakrájeným špekem, zalité pivem okořeněno, přilito vodou a zahuštěno. Výborné doporučuji. Ale místo kuř. masa požijte vepřové víc se hodí, já ho neměl. Jirka

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    11. 7. 2009 13:09

    Pán Ondruš, predstavte si, že k bramborovým plackám sa u nás nikdy žiadne mlieko nepodávalo, ale čaj :))) Ono je to ako s tou vianočnou kapustnicou, každý si urobí podľa svojho.

  • Marek Ondruš
    Marek Ondruš |

    10. 7. 2009 22:22

    Zemiaky maju byť surové a podla mňa sa k tomu hodí zakysane mlieko :-). Mama roby skoro rovnaké.

  • tatík
    tatík |

    24. 1. 2008 15:02

    Zkuste do bramboráků přidat trochu kmínu.Není pravda,že zhořkne,ale nesmí ho zas být moc.

  • Květa
    Květa |

    10. 12. 2007 11:37

    Pane Mirku, mohl byste upřesnit, jetli vaše placky jsou ze syrových, nebo z vařených brambor? děkuju

  • Miroslav Šlahor
    Miroslav Šlahor |

    9. 12. 2007 18:44

    Ja vám dám recept, ktorý vám bude iste chutnať. Z 5 väčších zemiakov 2 nastrúham na jemnom struhadle a 3 na hrubšom, pridám 1 nastrúhanú cibuľu, 2 nastrúhan strúčiky cesnaku, rascu a soľ. Všetko zmiešam rukou a urobím zo zmesi väčší "karbonátku", vložím do rozohriateho oleja na panvu a plácačkou túto zmes pomaly roztiahnem po celej panve, vznikne mi z toho placka, nechám opražiť do rúžova a plácačkou obrátim na druhú stranu a opražím do rúžova. Placku položíme na tanier, keď upražím druhú nedávam ju na hotovú placku, ale dám ju na iný tanier, Placky sú chrumkavé, odporúčam k nim surovú kyslú kapustu. Dobrú chuť.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2007 12:46

    U nás se placky dělaly vždycky z den předem uvařených brambor (čerstvě uvařené brambory se po struhadle patlají, to máte pravdu). A pekly se na sucho na plotně, teprve upečené se mazaly rozpuštěným máslem a marmeládou. "Placka" ze syrových brambor je bramborák

  • Dalin
    Dalin |

    18. 3. 2007 11:37

    Je vcelku jedno jak je delate, bo jsou dobre vsechny jak z varenych tak ze syrových, ale doporucuju do placky zabalit po udelaání, kysane zeli, je to mazec

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 10. 2006 09:48

    U nás sú zo surových zemiakov zemiakové placky , ak sa pečú na plechu vo vyššej vrstve , tak zemiaková baba, a z varených sú lokše alebo na východe bandurčeniky od bandurka = zemiak : )))

  • Klára Madejová
    Klára Madejová |

    10. 10. 2006 08:34

    Dovolím si uvést placky a bramboráky na pravou míru. Placky se dělají z vařených brambor, bramboráky naopak ze syrových (jak mě poučila maminka). Ale tento recept se mi výborně hodil, snažila jsem se je ještě trochu okořenit, ale výsledná chuť byla téměř stejná jako u těch neokořeněných...

  • Sabrina
    Sabrina |

    16. 3. 2006 18:44

    moc vyborne, ja znam testo na bramboraky jedine ze syrovych brambor, pridala jsem syr, cesnek a majoranku, chutnalo, dekuji za recept.sabrina-

  • Ludmila Kanclířová
    Ludmila Kanclířová |

    12. 2. 2006 08:57

    Opravdu moc dobré, tenhle recept jsem hledala od doby, kdy se podobně chutnající placky prodávaly za 50 halířů ve SMAŽENKÁCH ( pro mladší - pravěká občerstvení, kde se prodávaly jen smažené věci). Brambory nestrouhám, ale sekám sekáčkem ( příslušenství k tyčovému mixéru) , jde to rychleji a nemám ostrouhané klouby. Navíc se nádobka sekáčku lépe čistí než velký robot.Dělala jsem z 1/3 množství, i tak to pro jednu osobu bylo až moc! Takže vím, že jsou dobré i studené druhý den....

  • peto k
    peto k |

    20. 12. 2005 05:41

    Aho,j idem robit placky 1x tak dufam ze sa mi to podari :)

  • jana
    jana |

    30. 8. 2005 09:25

    já si do nich dala grilovací koření,a jedl to i manžel a že ten je vybíravý! :-))

  • Lucinka K.
    Lucinka K. |

    9. 7. 2005 19:25

    Tak já to teda skusím... potom dám vedieť...

  • X X
    X X |

    10. 5. 2005 17:00

    TY KRÁSO...JE MI 16 ROKŮ A SEM KLUK DNESKA SEM SI DĚLAL TY PLACKY A ÚPLNĚ V POHODĚ TO ZVLÁDNU(MOJE TŘETÍ JÍDLO CCO UMÍM(VEJCE NA TVRDO NA MĚKKO A TED PLACKY))TAKŽE DOPORUČUJU AMATERUM JAKO SEM JA

  • jiri
    jiri |

    12. 4. 2005 19:09

    Zkuste pridat jemne nakrajenou anglickou.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2005 15:51

    na dovolené jsme podobné placky jedli,byly s klasickým bramborákovým kořením a ještě něčím zvláštním, servírka nám prozradila, že kuchař přidává do těsta maggi. Doma jsme to několikrát zkoušeli, ale marně, tu vynikající chuť to nemělo - holt se musí trefit množství surovin. Honza.

  • Zdenka
    Zdenka |

    11. 3. 2005 15:24

    Tak si myslím, že to bude moc dobrý a pořád jsem váhala co budu dnes vařit, toto je jednoduché, nemyslím, že by se měl dělat jen klasický bramborák, toto bude asi chrupavé a voňavé odzkouším uvidíme dám vědět Davide......

  • Bublina
    Bublina |

    11. 3. 2005 15:16

    myslím, že kdy 2 dělají totéž......tak je to pokažné jiné a já myslím, že když tam dám co mě chutná bude to ono jdu do toho

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    11. 3. 2005 15:16

    Mě osobně z vařených brambor nechutnají, navíc jak jsem psala špatně se mi strouhají :)) Ale pokud chcete jít s davem, lze použít i brambory vařené, tím se nic nezkazí ;)

  • David
    David |

    11. 3. 2005 15:04

    2Lada: Tak ale potom už to jsou bramboráky. :) Ted jsem koukal na další recepty a všude mají do bramb. placek brambory vařené.Podle zde uvedeného receptu dělám bramboráky, jen přidávám pepř, česnek a majoránku. Cibule do bramboráku je vynikající. :)

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    11. 3. 2005 12:53

    Cibule i brambory syrové, uvařené se dost těžko strouhají :)))

  • David
    David |

    11. 3. 2005 12:48

    Nemely by ty brambory být vařené. A ta cibule syrová nebo vařená?

  • Queeny
    Queeny |

    25. 2. 2005 20:40

    Diky....uz vim co si udelam zitra na obed :-)Jsem sama doma...

  • JENÍK Mühl
    JENÍK Mühl |

    18. 3. 2004 22:21

    NIC MOC.NECHUTNALI MĚ

  • Anonym
    Anonym |

    8. 3. 2004 22:01

    studenti fei dakuju za veceru

  • michal drahokoupil
    michal drahokoupil |

    19. 2. 2004 12:11

    mohly by byt víc ostrejší