Bramborové placičky s prejtem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařené brambory
    • 250
      g jelitový prejt - pokud nechceme jaternicový prejt
    • 250
      g jaternicový prejt - pokud nechceme jelitový prejt
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný 2 -
    • majoránka dle chuti
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hladká mouka cca
    • sůl a pepř dle chuti
    • olej na smažení
    • ubrousek na odkládání smažených placiček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce, promícháme a zahustíme moukou. Mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Před smažením můžeme ještě obalit ve strouhance.
2
Smažené placičky vyndaváme na ubrousek, který nám vpije zbytky oleje.
3
Podáváme s bramborovou přílohou a kyselým zelím nebo na krajíčkách čerstvého chleba s kyselou okurkou nebo sklenicí chlazeného piva.

Komentáře k receptu

  • ŠvábováR.
    ŠvábováR. |

    11. 1. 2014 08:08

    Taková jídla můj muž zbožňuje. Je z vesnice a učí mně je podle toho co si pamatuje od babičky, která ho vychovávala. Je to jednoduché vynikající rychlé jídlo.

  • Pavlína
    Pavlína |

    5. 6. 2012 15:22

    Placičky jsem si předpřipravila, dala chladit do lednice a večer je usmažím k večeři, jsem zvědavá jak budou příteli chutnat, díky za nápad,

  • Petáková
    Petáková |

    20. 2. 2012 11:34

    Bezva nápad, chutnalo nám. Placičky jsou tučnější ale s chlebem jsou super. Myslím, že je jedno jestli jsou brambory ve šlupce nebo bez ní, z receptu jsem vyrozuměla, že vaříme bez a pak rozšťoucháme, tak jsem je i dělala.

  • cohen55
    cohen55 |

    13. 2. 2012 20:08

    ty brambory jsou varene ve slupce?