Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      lžička sůl rovná
    • 250
      ml vlažná voda cca
  • Dále
    • jitrnice
    • jaternicový prejt
    • jelitový prejt
    • jelito

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme sůl, zbylou vodu (dle potřeby) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
2
Pak opět propracujeme a rozdělíme na několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme kouskem prejtu, jitrnice nebo jelita. Knedlíky pevně uzavřeme, položíme na pomoučněný stůl uzavřenou stranou a necháme ještě cca 10 minut kynout.
3
Pak knedlíky naházíme do vroucí vody a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-6 minut - dle velikosti a tloušťky knedlíků. Nejlepší je zkusit jeden knedlík vyndat, roztrhnout kousek těsta, a tak vidíme, zda je či není hotový.
4
Po uvaření vyndáme a ihned propícháme vidličkou nebo špejlí, aby pára vyšla ven, aby se knedlíky nesrazily.
5
Podáváme s osmaženou cibulkou, se zelím, špenátem nebo cibulovou řepou.
6
Vejce v ingrediencích nechybí, nejsou nutná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jaruška
    jaruška |

    12. 12. 2016 13:06

    moc dobré, zařazuji do domácího jídelníčku oblíbených jídel :-))

  • Chobotova
    Chobotova |

    19. 10. 2016 20:14

    Knedliky byly perfektni. Ja plnila jitrnicemi, udelala jsem dusene zeli a nebylo nic co by nam chybelo.

  • Stáňa
    Stáňa |

    5. 2. 2015 09:19

    Nejdřív jsem si řekla co všechno si ještě může čecháček vymyslet, pak jsem se do nich dala a to co popsala Andrea jsme na talířích měli taky :-* děkuji, byly boží.

  • Andrea Křížová
    Andrea Křížová |

    24. 11. 2014 12:12

    Byla to neskutečná dobrota, knedlíky nadýchané a s podušeným zelím naprosté blaho. Děkuji a doporučuji.