Zabijačkové bramborové knedlíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g vařené brambory jemně nastrouhané
    • 200
      g hrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • jelitový prejt nebo jelita
    • jaternicový prejt nebo jitrnice
  • Příloha
    • dušený špenát , zelí, červená řepa
    • cibulka dozlatova smažená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme kousek prejtu, jitrničky nebo jelítka a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle tloušťky těsta.
2
Těsto si pochopitelně můžeme udělat dle vlastního osvědčeného receptu. Jde tu výhradně o netradiční náplň ze zabijačkových produktů, kterou můžeme využít i tímto způsobem.
3
Knedlíky podáváme s kysaným nebo dušeným zelím, červenou řepou dušenou nebo špenátem a sypat je můžeme před podáváním dozlatova osmaženou cibulkou.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: