Zabalená vepřová panenka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      vepřová panenka
    • 10
      plátek anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenky nakrájíme na silnější medailonky (nenaklepáváme) a každý obalíme plátkem slaniny. Svážeme silnou nití, osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením.
2
Na rozpáleném oleji opékáme cca 4-6 minuty z každé strany. Slanina se musí začít vyškvařovat.
3
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem. A nezapomeňte z hotových medailonků sundat nit.Převzato z časopisu Apetit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    31. 1. 2015 19:23

    Výborné masíčko.Zaprášilo se po něm :)

  • Ja Ja
    Ja Ja |

    14. 5. 2010 19:54

    Bylo to výborné. Slanina držela i bez motání a párátek - přilnula k maso, jak tu již bylo napsáno!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    22. 3. 2009 15:52

    Dělal jsem z jedné panenky-větší.Plátků slaniny jsem potřeboval mnohem víc a místo nitě jsem použil párátka.Šlo to raz,dva,žádné motání,slanina krásně přilnula k masu a párátka se dala krásně po upečení vyndat.Bylo to moc dobré.Minutka zase trochu jinak a divil jsem se,že to vůbec neprskalo.1*Jiří

  • Bára
    Bára |

    21. 11. 2006 19:29

    Doporučuji, bylo to výborné. Hodnotím 1.

  • Kamínek
    Kamínek |

    10. 10. 2006 15:44

    Maso předem nesolte,až když ho orestujete z obou stran na pánvi.Jinak vám pustí šťávu a chuť nebude tak výrazná

  • Klára
    Klára |

    2. 7. 2006 22:28

    Teda - to balení do anglické byla docela piplačka, ale výsledek stál za to. Určitě za 1.