Polévka z kořenové zeleniny

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev cca 6 středně velkých
    • 150
      g petržel
    • 150
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce ghí
    • 4
      lžička zázvor čerstvý nastrouhaný
    • 1
      lžička římský kmín
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      l zeleninový vývar nebo drůbeží
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 100
      ml kokosové mléko
    • bazalka nebo tymián na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přidejte zázvor, římský kmín, nové koření a bobkový list. Restujte další minutu. Nyní přidejte pokrájenou kořenovou zeleninu a restujte další 3 minuty.
3
Přilijte vývar a vařte pod pokličkou 20–25 minut nebo dokud zelenina nezměkne. Z hrnce vyndejte kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku rozmixujte dohladka.

RADA: VIDEO, jak uvařit brokolicový krém!

4
Osolte, opepřete, přidejte chilli koření a dochuťte citronem. Chuť zjemněte kokosovým mlékem. Ozdobte bylinkami a podávejte se semínkovými krekry.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.