Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa nebo kotlety, krůtí maso...
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,5
      ks hrušky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      g sýr niva nebo Hermelín, cca
    • olej
    • 200
      ml smetana 12% cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce naklepeme), do kterých vložíme po 2-3 plátcích pokrájené oloupané a od jádřince očištěné hrušky, podélně rozpůlenou světlou část tenčí jarní cibulky a plátek Nivy nebo Hermelínu (co má kdo raději). Kapsy z obou stran osolíme a opepříme a na malém množství rozpáleného oleje osmažíme z obou stan dozlatova. Nesmažíme příliš zprudka, aby se maso dostatečně propeklo do středu masa.

RADA: 8 nejlepších receptů z krůtího masa

2
Po osmažení maso vyndáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku nalijeme smetanu, do které rozdrobíme zbylou Nivu nebo přidáme pokrájený Hermelín a za častého míchání omáčku zredukujeme do požadované hustoty, případně ještě opepříme dle chuti.

RADA: Jak na připálenou omáčku?

3
Podáváme s těstovinami, bramborem, rýží... Dozdobíme zelenou natí s cibulek a doplníme kouskem čerstvé hrušky.

RADA: Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: