Kapr ala Monika

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks kapr
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 150
      g hladká mouka bezlepková Mahller /i obyčejná
    • 6
      plátek eidam sýr 30%
    • 250
      ml voda
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1/2 kapra nejprve pořádně očistíme a necháme na kůži. Zalijeme jej šťávou z 1 citronu a nasolíme. Necháme odležet 30 minut v chladu. Potom jej obalíme v mouce smíchané s mletou pálivou paprikou. Dáme do zapékací mísy a zalijeme rozpáleným máslem. Podlijeme vodou a nechame 30 minut péct při 200 °C. Po této době kapra obrátíme a necháme 20 minut péct. Nakonec zalijeme smetanou na kterou naklademe plátky tvrdého sýru a dopečeme do mírného zhnědnutí sýra.
2
Podáváme s vařeným bramborem, hranolky nebo pečivem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevěřící
    Tomáš Nevěřící |

    31. 7. 2007 19:17

    mám ráda máslo, ale není těch 200g másla spolu a 200 ml smetany a ještě sýr moc- i když není půlka kapra jako půlka kapra, a to ještě v kůži - to je útok na cévy