Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sůl, citronovou šťávu a olej. Vidličkou vyšleháme, až se všechny ingredience spojí. Touto marinádou potřeme porce kapra a necháme uležet nejlépe přes noc.
2
Na plechu rozehřejeme v troubě sádlo nebo olej. Do rozehřátého tuku vložíme porce kapra a pečeme na 200 °C cca 30 minut. V polovině pečení porce obrátíme.
3
Podáváme s vařenými brambory a dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Kapr Olej Rostlinný olej Sůl Zázvor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    25. 3. 2011 17:08

    jako příloha by se lépe hodil pikantní bramborový salát. Udělala jsem vařené brambory a nebylo to vončo. Ale kapr měl zajímavou chuť.

Abecední seznam: