Česnekovo-zázvorové medailonky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová panenka nebo krůtí či kuřecí řízky (prsní či stehenní)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek dle velikosti, cca 2 -
    • 1
      lžíce zázvor nestrouhaný, cca
    • olej
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme.
2
1/ Nastrouhaný zázvor s česnekem smícháme na kašičku a maso s ní potřeme a necháme zakryté odležet alespoň hodinu, aby natáhlo chutě.
3
2/ Můžeme také umíchat marinádu z česneku zázvoru bílku a solamylu, do které maso namočíme a zrovna tak necháme odležet.
4
Medailonky pak smažíme zprudka z obou stran v rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Po vyndání medailonků přidáme do výpeku cca tři lžíce vody, kterou necháme krátce probublat. Podáváme s jakoukoliv bramborovou nebo zeleninovou přílohou či čerstvým pečivem. Sosem medailonky přelijeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: