Anglické zázvorové sušenky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto spojilo. Necháme min. 1 hodinu odpočinout v chladničce. Potom vyválíme a vykrajujeme. Mandle spaříme a oloupeme, zázvor nakrájíme na stejně velké kousky a ozdobíme jimi vykrájené tvary. Pečeme ve středně teplé troubě.
2
Z tohoto množství jsou asi 2 plechy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    28. 1. 2017 15:31

    Dobry den, recept sem si lehce upravila misto cukru sem dala jen 120g medu a lzicku a pul mleteho zazvoru. Zadna skorice, mandle ani kandovany zazvor. Vysledek LUXUSNI susenky. :-)) ;-)

  • Milan
    Milan |

    12. 3. 2016 15:21

    Doporučil bych ještě dochutit těsto hřebíčkem.

  • cocolate
    cocolate |

    6. 6. 2015 18:18

    Suseny zazvor jsem nemela, takze jsem pekla z cerstve nastrouhaneho korene zazvoru-davam vzdy 1 cely a vysledek je skvely. Jednou jsem pekla i bez mandli, chutna to porad vyborne. ;-)

  • Ahoj
    Ahoj |

    1. 1. 2015 22:01

    Musí se tam dávat mandle?

  • sušenka sušenková
    sušenka sušenková |

    25. 10. 2014 14:57

    :-D já nevím lidi, už z logického uvažování vám musí dojít, že do těsta by se mělo dát koření takže zázvor v prášku.... ještě když je tam napsané, že 1 lžička :-| :-P

  • izina
    izina |

    29. 10. 2013 22:56

    Musí se zdobit kandovaným zázvorem? Po každém kandovaném ovoci se mi zvedal kufr, nevím, jak po zázvoru

  • nikča
    nikča |

    6. 1. 2013 16:08

    este jsem to nepekla a modlim se as to budu pect ad to dopadne dobre O:-) ale bude to asi super ;-)

  • filip
    filip |

    8. 12. 2012 17:50

    Dobrý den mohl bych se zeptat jde do těch vašich Anglické zázvorové sušenky dát i kořenový zázvor?

  • Lucinka19
    Lucinka19 |

    23. 10. 2010 18:47

    Bezvadné, pokud někde seženu ten kandovaný zázvor, vyzkouším i s ním... ;)

  • Máří
    Máří |

    29. 1. 2007 11:25

    Mletý zázvor do těsta je sušený. Zázvor na ozdobení je kandovaný - nakládaný v cukru.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    29. 1. 2007 09:50

    zázvor má být čerstvý nebo sušený? Když kupuju klasické zázvorové sušenky, tak v nich není vidět, že by byl zázvor čerstvý...

Další doporučené recepty: