Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová plec nebo krkovice či libovější bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 4
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 400
      g čerstvé žampiony
    • 1
      lžička hladká mouka nebo solamyl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na čtvrtky pokrájené žampiony (lze použít i hlívu nebo hříbky), podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopečeme doměkka a dozlatova, kdy ke konci pečení vše zaprášíme moukou či solamylem, promícháme, dle potřeby podlijeme a ještě vše necháme krátce zapéct, aby se mouka provařila.
2
Podáváme s knedlíky, bramborem, gnocchi nebo bramborovými noky.
3
Přidání mouky nebo solamylu není nutné, záleží na každém, jakou chce mít konzistenci výpeku.
4
Pokud máme rádi bylinky, můžeme místo pepře použít majoránku, tymián nebo rozmarýn.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    17. 8. 2016 20:55

    To nebyla večeře, ale gurmánský zážitek, jak pravil můj skoromanžel :)). Děkuji za super recept.

  • Hana Nezvalova
    Hana Nezvalova |

    5. 2. 2016 13:12

    Bylo to skvele, dekuji za recept.

  • Ivana Nováková
    Ivana Nováková |

    25. 5. 2015 09:25

    Byl to luxusní nedělní oběd, který nedal moc práce a tak zbylo dost i času na domácí bramborové knedlíky.