Kapr načerno

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks petržel
    • 50
      g rozinky
    • 2
      ks hřebíček
    • pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • 2
      ks tymián
    • 40
      g vlašské ořechy
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 40
      g mandle
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 5
      ks pepř celý
    • 80
      g sušené švestky
    • 1
      ks červená cibule
    • 40
      g perník na strouhání
    • 100
      g švestková povidla
    • 800
      g kapří filety
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli.
2
Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem, nechte zkaramelizovat. Podlijte vývarem.
3
Na zeleninu vložte osolené a opepřené filety, přiklopte a duste asi 10 minut.

RADA: Jak připravit rybu?

4
Filety vyjměte. Do zeleniny dejte povidla, vařte 10 minut a propasírujte. Přidejte švestky, rozinky, nasekané ořechy a zahustěte perníkem.
5
Omáčku dochuťte solí, pepřem, citronem a cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.