Grilovaný Rump steak

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks steak Rump
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Pico de gallo:
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks limetka
    • 1
      hrst koriandr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a osušené maso potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. Pak ho grilujeme z obou stran (z každé asi 5 až 6 minut podle velikosti). Opečený steak potřeme směsí oleje, citronové šťávy a jemně nastrouhané kůry a necháme ho zabalený v alobalu 10 minut odpočinout.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

2
Rajčata a papriku pokrájíme, oloupanou cibuli, česnek a koriandr nasekáme. Pak vše smícháme v misce a dochutíme směsí limetkové šťávy, olivového oleje, soli a pepře.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Rump steak je křehké libové maso z květové špičky, někdy i nízkého roštěnce.
4
Další recepty najdete v červencovém čísle časopisu Blesk Vaše recepty. Zakoupit si ho můžete na stánku za 9,90 Kč.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.