Sushi burger

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g sushi rýže
    • 60
      ml rýžový ocet
    • 100
      g cukr
    • 10
      g sůl
    • 200
      g losos bez kůže čerstvý
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      ks avokádo
    • 4
      lžíce ochucená majonéza wasabi
    • 1
      ks nori řasa
    • kopr čerstvý
    • sezam černý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte. Rýže je hotová, jakmile se odpaří všechna tekutina. Hotovou rýži nechte asi 20 minut chladnout.

RADA: Jak uvařit rýži

2
Mezitím si připravte nálev: smíchejte rýžový ocet, cukr, a sůl, krátce povařte, aby se vše spojilo, a nechte vychladnout. Vychladlou rýži přendejte do mísy a promíchejte s nálevem. Vlhkýma rukama tvarujte malé bochánky (asi 4 cm v průměru), rovné jako spodní část „burgeru“, vypouklé nahoru.
3
Lososa pokrájejte na plátky, okurku na kolečka. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, lžící vydlabejte dužninu a nakrájejte na plátky. Majonézu promíchejte podle chuti s wasabi, řasu pokrájejte na čtverečky.

RADA: Ochutnejte avokádovou pomazánku s lučinou

4
Na rýžovou základnu dejte plátek avokáda, potřete ochucenou majonézou, přidejte lososa, pár koleček okurky, řasu, pár snítek kopru a přiklopte rýžovým bochánkem. Sushi burgery posypte černým sezamem a podávejte se sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: