Salát s pražmou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pražma filety
    • hrubá sůl
    • pepř mletý na rybu a do salátu
    • 4
      lžíce olivový olej + na pánev
    • 1
      lžíce máslo
    • 500
      g rajčata
    • 1
      ks fenykl kořen + nať
    • 1
      ks citron
    • pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte filet, aby se maso nezkroutilo a kůže se vypekla dokřupava. Nakonec přidejte trošku másla a nechte rozpustit.
2
Rajčata nakrájejte na menší kousky, fenykl na plátky a nasekejte pažitku. Promíchejte ve větší míse společně s olivovým olejem, kůrou a šťávou z citronu, solí a pepřem. Vše naservírujte na talíře a podávejte s bílým suchým vínem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.