Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dip
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 100
      g sýr niva
    • posekané bylinky čerstvé - petrželka, pažitka... dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • sůl - není nutná
    • smetana na zředění, dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře promícháme. Dip rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme česnek. Oba pak necháme vychladit. Pokud nám po vychlazení dip zhoustne, můžeme ho naředit smetanou či mlékem.
2
Podáváme s pečeným novým bramborem, k přírodnímu masu, grilované zelenině...

Komentáře k receptu

  • Monča
    Monča |

    19. 5. 2016 08:48

    Byla to mňamka a maso jsme vůbec nepostrádali a světe div se ani přítel. Nové malé brambory habakuk stačily :-D

  • Radka
    Radka |

    5. 11. 2015 20:48

    Obzvlášť v zimě není česneku nikdy dost a tak se nic nerozdělovalo ale ještě trochu přidalo a bylo to bóží a rychlé.

  • ZuzkaK
    ZuzkaK |

    18. 7. 2014 09:30

    K tomuhle dipu by byly super hranolky 1·2·3 Fri'Style od McCain. Mají totiž tvar do U, takže dip naberete hranolkou jako minilžičkou. Zkuste to, je to super! :-)