Recept na brambory na bouchačku – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Zdá se to jasné a jednoduché, ale udělat je tak krásně a správně vyžaduje trochu cviku. Brambory na bouchačku jsou vařené celé brambory ve slupce. Ty se před servírováním jakoby jemně nakřápnou.

Aby se po zatlačení brambora správně rozpadla, musí být přesně a správně uvařená. Po doteku by se měla nakřápnout, ale ne úplně rozpadnout. Měla by trochu křupnout a vyjít z ní pára, která ukazuje, že brambora je dobře provařená.

Když se podaří brambory správně uvařit a křupnout, přichází na řadu další dochucení, které recept doporučuje. Jedná se většinou o nejrůznější typy přelivu, posypu, skvělé je například pesto. Brambory se pak ihned servírují.

Omlouváme se, ale nenalezli jsme žádný recept.