Pečené brambory

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory velké
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř drcený
    • petrželka nasekaná
    • mletá paprika
  • volitelné
    • česnek celá hlavička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte bramboru (viz obrázek).
2
Dejte na pečící papír, potřete trochou rozpuštěného másla, nebo dejte slabý plátek navrch, aby se samo rozpustilo. Osolte, opepřete, slabě ale rovnoměrně posypte mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
3
Pokud se rozhodnete použít česnek, neloupejte - celou hlavičku přeřízněte horizontálně napůl a dejte na plech. Česnek během pečení krásně zesládne.
4
Pečte na 170°C, dokud zcela nezměknou - cca 25 minut (doba pečení se odvíjí od velikosti brambor a jejich stupně předvaření).
5
V průběhu pečení potírejte zbytkem másla.

Komentáře k receptu

  • Lucie Kadera
    Lucie Kadera |

    17. 3. 2015 20:58

    Vypada to bezvadne, to urcite vyzkousim. <3