Bramborovo-celerový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařené brambory
    • 500
      g celer uvařený ve slané vodě
    • 200
      g mrkev uvařená ve slané vodě
    • 2
      ks vařená vejce
    • 100
      g cibule větší, cca
    • 220
      g nakládané okurky cca
    • 100
      g hořčice plnotučná dle chuti, cca
    • 200
      g majonéza nebo zakysaná smetana, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • lák z okurek je-li třeba
    • uzenina - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme zchladit a pokrájíme, přidáme k bramborám do mísy, přisypeme jemně pokrájenou cibuli a kyselé okurky, na kostičky pokrájená oloupaná vejce, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majolku a dobře promícháme. Pokud máme salát příliš hutný, můžeme přidat pár lžiček láku z okurek.
2
Salát necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny a podáváme například ke smaženému masu: řízky, karbanátky...
3
Pokud chceme odlehčenou zdravější verzi salátu, můžeme nahradit majonézu zakysanou smetanou (třeba jen z části).
4
Kdo má rád v salátu i uzeninu, může přidat například jemně pokrájený gothajský nebo polosuchý salám.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: