Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát
    • 7
      ks vařené brambory oloupané, cca
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      ks okurka salátová středně velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,5
      lžíce olej cca
  • Dresing
    • 100
      g majonéza , případně zakysaná smetana či bílý jogurt. cca
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná nebo dijonská, cca
    • lák z okurek dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené oloupané brambory pokrájíme na poloviny a pak na plátky, dáme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Okurku nastrouháme na plátky nebo pokrájíme na malé kostičky a přidáme k bramborám. Pokud máme okurku čerstvou a křehkou, není nutné ji ani loupat. Omytou a očištěnou cibulku drobně pokrájíme i s částí zelené nati a promícháme v míse společně s bramborami a okurkou. Salát dáme do chladna a umícháme si dresing z majonézy a hořčice dle chuti. Trochou láku z okurek dresing naředíme do tekutější konzistence, aby šel salát dresingem lépe polít. Pokud chceme dresing pikantnější, místo láku z okurek použijeme lák z feferonek.

RADA: Jak na domácí majonézu

2
Salát můžeme podávat samostatně jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu ke smaženému nebo grilovanému masu.
3
Pokud chceme salát zdravější, použijeme místo majonézy zakysanou smetanu nebo jogurt, případně část majonézy smetanou nastavíme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: