Kuřecí roláda se zámeckými brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Nickita

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení kuřecí prsa
    • 2
      balení mozzarella
    • sušená rajčata
    • šunka
    • anglická slanina
    • brambory
    • pórek
    • smetana
    • podravka
    • koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso si omyjeme, naklepeme. Formu na srnčí hřbet si vyložíme papírem na pečení a slaninou. Maso jsem pouze osolila a opepřila. Formu vyložíme masem. V talíři smícháme nakrájenou mozzarellu, šunku a sušená rajčata. Ochutíme kořením dle chuti, já jsem použila oregano. Ingredience promícháme a nasypeme na maso. Trochu stlačíme. Maso přehneme, můžeme ještě posypat kořením a přebalíme slaninou, aby vznikl celistvý tvar. Celé zmáčkneme, aby v roládě nezůstal přebytečný vzduch. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.
2
Mezitím si oloupeme brambory, dáme je vařit. K bramborám přidáme, asi 2 lžičky podravky. (už nesolíme) Necháme vařit. Na pánev dám prohřát smetanu, do které pak přidám na nudličky nakrájený pórek. Necháme mírně povařit. Mírně rozvařené brambory slijeme a vmícháme do nich smetanu s pórkem. Metličkou promícháme a mírně našťoucháme.
3
Můžeme podávat přelité omáčkou. (pepřová, bylinková, sýrová .... ) Já udělala bylinkovou (mouka, smetana, vývar, bylinky, sůl, pepř)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.