Medajlonky s omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso plec
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • worcestrová omáčka
    • kečup - sladký
    • 2
      ks česnek
    • máslo kostka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plec očistíme, nakrajíme na kostky, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kostky osmažíme na rozehřátém oleji.
2
Vyndáme je z pánve na talíř, použitý olej nalejeme do hrnce a přidáme máslo, vmícháme do něj asi 3 lžíce mouky, podlijeme trochou vody, přidáme kečup, worcester, promícháme, přivedeme k varu, do omáčky vložíme osmažené kotlety a necháme je v omáčce na mírném ohni dodusit doměkka. Když omačka bude dost hustá nemusíme přidávat masox, kdyžtak jen podle chuti.
3
Když kostky vepřové pleci už budou měkké vyndáme je z hrnce na talíř, omáčku necháme ještě asi 2 minuty dusit a kostky znova osmahnem na rozpaleném oleji.
4
Podaváme s bramborama nebo luštěninama.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheMike
    TheMike |

    11. 4. 2011 13:11

    Díky

  • moouito
    moouito |

    11. 4. 2011 12:59

    doporučuji, maso je take sladší brambory neutrala ta omačka tomu doda šmrnc uplne