Medailonky s čínským zelím - minutka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu osob:
    • maso vepřové, kuřecí, krůtí - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • čínské zelí
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme a strany nakrojíme, aby se nekroutily při smažení. Připravené plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova z obou stran. Hotové uložíme v teple. Během smažení medailonků si pokrájíme zelí na širší nudličky, nejlépe jen tuhou část zelí.
2
Z listnatější části si můžeme připravit čerstvý salát(například se zakysanou smetanou), který můžeme podávat k medailonkům. Do výpeku po mase dáme pokrájené zelí, které zprudka orestujeme. Nesolíme! Kdybychom zelí osolili a dělali zvolna, začalo by se dusit a nezůstalo by křupavé. Po orestování na pánvi dle chuti zakapeme sojovou omáčkou a promícháme. Medailonky dáme na talíř, přidáme zelí a ihned podáváme a chlebem, bramborem, hranolkami...
Použité ingredience v tomto receptu: Čínské zelí Maso Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl

Komentáře k receptu

  • Miluška
    Miluška |

    14. 1. 2013 18:52

    Strašně dobré a rychlé :-P :-D

Poslední navštívené:

Abecední seznam: