Medailonky v zelenině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce portské víno
    • 2
      lžička olivový olej
    • 2
      lžička hořčice
    • 2
      plátek vepřová panenka
    • 300
      g mrkev
    • 200
      g brambory
    • 250
      g lilek
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 50
      g smetana ke šlehání
    • tymián na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso.
2
Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou zeleninu, zalijte 100 ml vývaru, poduste asi 15 minut a dochuťte solí, pepřem a tymiánem.
3
Medailonky osmažte bez tuku, v téže pánvi svařte portské, zbylý vývar a smetanu a podávejte k masu.

Komentáře k receptu

  • Alena28
    Alena28 |

    18. 11. 2012 14:53

    Včera jsem vyzkoušeli tenhle recept a bylo to skvělé. Použili jsem toto víno: http://www.importum.cz/cs/portske-vino-burmester-ruby-0-75l/