Medová kachna na kapustě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsa zbavte tuku, osolte a přes noc je naložte do marinády smíchané z vína, 3 lžic medu, tymiánu a drceného česneku. Na 1 lžíci oleje nechte osušené maso zprudka zatáhnout z obou stran.
2
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso rozložte do olejem vytřeného pekáčku a upečte doměkka. Podle potřeby mírně podlijte vodou. Kapustu zbavte košťálu a rozeberte (vnitřní světlejší listy nasekejte na široké nudličky).
3
Blanšírujte: listy na 1 minutu vsypte do vroucí osolené vody, vyjměte děrovanou naběračkou a prudce zchlaďte v ledové vodě. Z pomerančové šťávy a lžíce medu umíchejte zálivku, osolte, opepřete a kapustu zastříkněte. Velké listy rozložte na talíře a přidejte kachní prsa natrhaná a promíchaná s nakrájenou kapustou.
4
Náš TIP: Můžete přidat proužky opečené anglické slaniny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: