• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Medová ňadra na houbách
    Napište svůj komentář k receptu

    Medová ňadra na houbách

    autor: Simča S.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 34
    doba přípravy: 45 minut
    obtížnost: obtížné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medová ňadra na houbách
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
    • Na marinádu
      • 2
        lžíce med
      • 1
        lžíce kečup - jemný
      • 2
        citronová šťáva
      • grilovací koření
      • 1
        lžíce olej na osmahnutí
    • Na omáčku
      • 1
        lžíce rostlinný olej
      • cibule
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • zakysaná smetana
      • 6
        stroužek česnek 4-6
      • sůl
      • 200
        g houby
      • mandlové lupínky a petrželka - nemusí být
      • 2
        ks kuřecí maso prsa

    Postup přípravy receptu

    1
    Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub. Maso bylo třeba zpracovat, houby se také nemají nechávat dlouho v lednici. A tak vznikla tahle lahůdka.
    2
    **Nejprve naložíme maso:** v misce smícháme med, kečup, a citronovou šťávu, maso směsí potřeme a posypeme grilovacím kořením. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, lépe ale přes noc. Očistíme houby a nakrájíme na tenčí kousky (plátky) a dáme dusit na osmaženou cibulku.
    3
    Podusíme cca 10 - 15 minut. Na pánvi na oleji osmahneme maso (můžeme celé půlky ňader, já jsem ale každé ňadro nakrájela na cca 6 proužků napříč vlákny, aby bylo maso rychleji hotové). Kvůli chuti jsem na pánev vlila i zbytek marinády, med trochu zkaramelizuje, není třeba se toho bát, ale musíme pánev hlídat, aby se karamel nespálil a nezhořkl.
    4
    Když se maso na povrchu zatáhne a zezlátne, zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a omáčku povaříme. Záleží na vlhkosti masa a druhu zakysanky (a také na tom, jak husté omáčky máme rádi), já musela omáčku naředit cca 1/4 l vody. Potom vmícháme podušené houby, ochuíme česnekem a solí a omáčku necháme ještě tak 5 minut "táhnout", aby se chutě spojily.
    5
    Servírujeme s knedlíkem nebo těstovinami, máme-li, posypeme plátky mandlí nebo sekanou petrželkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kotlety na houbách

    Kotlety na houbách

    Hovězí na houbách

    Hovězí na houbách

    Kuře na houbách

    Kuře na houbách

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ivana Opočenská
      Ivana Opočenská | 15. 10. 2014 21:21

      Toto bych nenazvala lahůdkou ani ze zoufalství, hotová gastrovražda.

    • rozinka
      rozinka | 16. 5. 2013 19:28

      Tak tohleto bylo naposledy, nedobré jídlo =-O

    • Katull
      Katull | 13. 2. 2011 12:18

      Na onrázku to vypadá sot lákavě. .. chutnají mi taková jídla! Ale pro mě by to bylo asi dost náročné. . .i tak už jsem něco takového podobného měla a chutné to bylo! I když by se to dala udělat podle Vašeho receptu ještě lépe.. . jinak pěkný recept! :-)

    • Irča Š. | 13. 2. 2011 10:23

      Včera jsem udělala manželové rodince,ale mně až tak moc nechutnalo,čekala jsem více,ale manžel se olizoval.Asi jsem dala moc zakysané smetany,určo zkusím ještě jednou s menším množstvím smetany :)

    • muarp
      muarp | 1. 1. 2011 17:46

      Vynikajici. Skvele jsme si pochutnali. Jako prilohu jsem zvolil hranolky, ktere se skvele hodily.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:12

      Osvědčená dobrota

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 19. 6. 2009 14:56

      Niobe - to jsem ráda, že to chutnalo..... tovíš, medu se musí přiměřeně, přiměřeně..... :-)

    • niobe nightingale
      niobe nightingale | 19. 6. 2009 14:25

      Simčo, rodina ti posílá velký dík za "zážitek z netradiční chuti na našem stole" :D Jen jsem trochu přehnala ten med na menší množství prsíček, ale zas tak to nevadilo... takže dodržujte míry u všeho a bude to fajn :D

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 17. 11. 2008 20:09

      Alice - já bych řekla že med z toho cítit není. On zkaramelizuje a koření a další chutě ho pozmění natolik, že si myslím, že ho tvůj muž neodhalí...

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 15. 11. 2008 09:33

      Alice, tentýž problém mám doma :-)))), klidně to udělejte, pokud manžel nenajde načatý med nebo upatlanou lžičku od medu a vy nic neřeknete, fakt to nepozná!!!! Já to dělám tak, že když vím, že by mi to manžel nejedl, kdyby věděl, že tam je něco, co nejí (např. med), tak se dám do práce, snažím se, aby mě neviděl ´.-)) a pak servíruju. Pokud mu to chutná a zeptá se na recept, klidně mu to řeknu, on naštěstí nepatří k těm, kteří by kvůli medu, i když mu to chutná, prskal.Ale když mu to nechutná, tak mu to neprozradím, to bych ho fakt naštvala :-)))).Prostě si vymyslím výmluvu, že asi ...atd a víckrát ten recept nedělám. Tento recept je fakt dobrý a patří do toho 1. případu - tedy chutnalo a já mu řekla, že tam je med. Strašně se divil, aleuznal, že to bylo výborné, a ať klidně dělám. :-))) Prostě s těma chlapama musíme zacházet jak s porcelánem - nebouchat, neházet, opatrně a jemně :-DDDDD

    • Alice Lebedová
      Alice Lebedová | 14. 11. 2008 20:34

      Recept vypadá zajímavě, ale manžel nemá rád med. Kdo jste to už chutnal,je tam cítit opravdu medová chuť, nebo spojením všech přísad se to ztratí? Potřebovala bych manžela oblafnout:))Díky!

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 19. 8. 2008 12:55

      Tak jsem se sem náhodou nakoukla po delší době (dělám si svoje stránečky s recepty a tak si tam vyzkoušené recepty kopíruji) a moc, ale skutečně MOC mě těší, že vám chutná. Díky za vaše pochvaly a hlavně DOBROU CHUŤ!!!!!!!

    • Mirek SANKOT
      Mirek SANKOT | 16. 2. 2008 12:19

      Dělám již po několikáté a nikdy nezklame! Opravdu výborné jídlo, děkuji Simoně za inspiraci.

    • Evas
      Evas | 8. 1. 2008 14:10

      Masíčko jsem zrovna naložila, tak jsem zvědavá. Houby mám také pouze sterilované, snad to na chuti neubere.

    • Evas
      Evas | 8. 1. 2008 14:10

      Masíčko jsem zrovna naložila, tak jsem zvědavá. Houby mám také pouze sterilované, snad to na chuti neubere.

    • lenka žilková
      lenka žilková | 8. 12. 2007 12:08

      Jídlo je skvělé,výborná kombinace chutí.Něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla.Jako přílohu jsme zvolili těstoviny a nemělo to chybu.Dávám 1**

    • Petule
      Petule | 9. 11. 2007 23:32

      Tez jsem vyzkousela, je to velmi chutne. Ale pouzila jsem sterilovane zampiony, houby nebyly k dispozici, a nedusila je zvlast, ale po opeceni a vyjmuti masa je vrazila na panev a pak pridala smetanu, udelala omacku a tou pak zalila masicko. Ocenuji zajimavou chut medu, hub a smetany a jednoduchost a rychlost receptu. Vrele doporucuji.

    • lenak
      lenak | 8. 11. 2007 13:50

      taky musim pochvalit = 1

    • Hradílková Renata
      Hradílková Renata | 29. 10. 2007 11:21

      Dělala jsem tento recept o víkendu a musím moc moc chválit. Velice zajimavá kombinaci medu a hub. Budu dělat časteji. Skvělý nápad:-)

    • Heda
      Heda | 22. 10. 2007 14:05

      Po velkém chválení v komentáři jsem v neděli servírovala k obědu. Ocenění bylo velké dělala jsem ze 2 dávek a bylo to dobře protože všem chutnalo a taky si rodinka přidávala. Dávám velkou 1*.

    • elyzabeth
      elyzabeth | 19. 10. 2007 16:00

      moc velka dobrota.. davam1

    • Anonym
      Anonym | 16. 10. 2007 14:22

      Je to opravdu vynikající recept. Celá rodinka si moc pochvalovala. Zařazuji do našeho jídelníčku

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 10. 10. 2007 17:05

      Božene, zkus to, snad to i tak bude dobré :o))))). Jinak díky všem, kdo tu napsali pochvalu, mám velikou radost, že se můj nápad ujal. S.

    • Jaroslava Li
      Jaroslava Li | 8. 10. 2007 20:50

      Vynikající! Zcela zvláštní, nová chuť. Děkuji za výborný předpis. Dávám za 1.

    • Eva Červenková
      Eva Červenková | 6. 10. 2007 10:30

      pani lucie, myslim , ze vy jste jen nepochopila pana nemce, ktery svuj komentar jiste myslel jako vtipek..

    • Lucie Chlaňová
      Lucie Chlaňová | 4. 10. 2007 13:34

      Podle mě kuřecí ňadra=kuřecí prsa.To je snad logické,ne?

    • Božen Němec
      Božen Němec | 3. 10. 2007 13:27

      sháněl jsem v obchodě kuřecí ňadra ale měli jen kuřecí prsní řízky, mohu je tedy použít ??

    • veronika norisová
      veronika norisová | 3. 10. 2007 07:24

      Včera jsem dělala k véče s hranolkama a bylo to fakt moooc dobré :-) manžílek pochvaloval,díky za recept

    • Karel Cuchal
      Karel Cuchal | 2. 10. 2007 09:39

      zkusíme to

    • Lenka Horejsi
      Lenka Horejsi | 1. 10. 2007 09:45

      VYNIKAJICI. Servirovala jsem s jasminovou ryzi. Kecup jsem jeste pridala ke smesi na panev pro zvyrazneni chuti.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 10. 9. 2007 16:37

      Výborné, dávám 1.

    • Mejdžis
      Mejdžis | 5. 9. 2007 15:07

      Dobrá kombinace.Máme rádi zajímavé receptíky a taky sem tam něco zkoušíme a vždy se všichni olizují ještě večír. Jen tak dál!!!

    • frankovka *
      frankovka * | 23. 6. 2007 17:18

      Zapomněl jsem dát do marinády grilovací koření, ale i tak to bylo vynikající! Zajímavá a pro mne nová kombinace hub s medovou příchutí. Mandličky navrch jsou jak třešinka na dortu.:-)) Dávám jedničku s hvězdičkou.

    • jana
      jana | 14. 6. 2007 13:26

      Je to výborné, má to neopakovatelnou chut, můj syn je mlsný - jen tak něco mu nechutná - a tady je mlaskal a když byl napomenut - řekl "nemáš to dělat tak dobrý"!!!

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 29. 3. 2007 12:39

      My máme radost že vy máte radost...... :o))))

    • Daska35 Pištěcká
      Daska35 Pištěcká | 29. 3. 2007 09:40

      Můžeš si doma šplhnout!!!

    • john
      john | 10. 2. 2007 12:16

      Bylo to výborné, my jsme k tomu uvařili Gnoči a místo vodou jsme to naředili sladkou smetanou, kterou jsme potřebovali zpracovat a nemá to chybu

    • michaela nováková
      michaela nováková | 8. 2. 2007 17:22

      dnes jsme měli k večeri s hranolkama a bylo to neskutečně dobré manžel se jen ptá jak po takových dobrotách zhubne

    • t3riq
      t3riq | 26. 1. 2007 11:23

      Tak včera sem to jídlo dělala pro mamčinýho přítele k svátku, který měl přijít až pozdějš večer.Mezitim jsme si s mamkou jídlo dali a bylo tak moc vynikající, že sem si to zhamtila, o ničem jsme neřekly a dneska si to dám k obědu:-)Určitě to zaz udělám je to skvělý!!!

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 11. 1. 2007 11:30

      Hani a Bramborko - to mne těší, že chutnalo. Anonyme - možná je to lepší, ale už je to něco jiného :-))). To nic, každý máme své chutě.....

    • Hanka
      Hanka | 11. 1. 2007 10:51

      Vyborne jidlo!!!Jen tak dale:-)))

    • Anonym
      Anonym | 30. 12. 2006 23:54

      Mno, bez kečupu a medu lepší.

    • BRAMBORKA
      BRAMBORKA | 22. 11. 2006 13:26

      Dneska jsme měli k obědu s těstovinami a musím pochválit.Je to skvělé,omáčka má zvláštní chuť.Děkuji tímto Simče za recept,dostala jsem doma pochvalu:-)

    • PETER BANSKA BYSTRICA
      PETER BANSKA BYSTRICA | 19. 11. 2006 12:59

      AHOJ.VYPADA TO VYBORNE ALE TA CHUT SA NEDA NICIM NAPODOBIT.JE TO SKRATKA FANTASTICKE.JA SOM POUZIL SUSENE HUBY A NEDAL SOM DO TOHO ARASIDY.BUDEM TENTO RECEPT ROZSIROVAT DALEJ,HLAVNE MOJMU SVOKROVI,LEBO MAM CO OPLACAT.PRAJEM VELA STASTIA DO TAKYCHTO VYDARENYCH OMYLOV :)

    • Karel
      Karel | 19. 11. 2006 12:24

      Výborné jídlo.Přizpůsobil jsem se k tomu,co bylo doma,ale základ zůstal.Dokonce i manželka si oběd pochvalovala!

    • ulixa Tracalová
      ulixa Tracalová | 16. 11. 2006 21:35

      JE to velice dobré jídlo moc sme si poccchutnali:-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 29. 10. 2006 11:52

      Já myslím, že zamrazené houby se použt mohou klidněa chuť bude jako v orginálne. S těmi žampiony to bude mít určitě chuť jinou - ale třeba ne špatnou.... Zkuste to a pak můžete poreferovat :-)

    • Anonym
      Anonym | 24. 10. 2006 12:57

      Dobrý den, mám dotaz. Myslíte, že v tomto receptu lze použít i houby zamrazené a nebo čerstvé žampiony, nebo se takto chuť výrazně změní ?

    • HANA Vlčková
      HANA Vlčková | 23. 10. 2006 09:38

      Ahoj, recept je opravdu báječný. Dělala jsem ho v sobotu a měl velký úspěch. Jako přílohu jsem dala vařené brambory a bylo to taky super. Myslím, že by se k tomu hodili i hranolky nebo opékané brambory. Dávám za jedna!

    • Lenka
      Lenka | 15. 10. 2006 02:20

      i kdyz mam med desne rada tady mi nechutnal pouzila jsem jine koreni protoze grilovaci nemam rada,ale manzel se mohl utlouct, jak mu to chutnalo!

    • Daniela Hrušková
      Daniela Hrušková | 14. 10. 2006 20:46

      Ahojky, byla to zajímavá chuť. Nejdříve to bylo sladké, pak se tam protlačila chuť hub a nakonec kuřátko...dělala sjsem to s opečeným bramborem...dobrota. Chutnalo to jako v restauraci - minutka přelitá smetanou!!To mám nejradši...

    • Prskavka
      Prskavka | 25. 9. 2006 14:51

      No,vypadá to výtečně,a já zrovna nevim co mám vařit,takže do toho asi jdu :o))))

    • Mária
      Mária | 14. 9. 2006 15:50

      To je paráda, to som nevedela, ze aj kura má nadra. (Nosí podprsenku?)

    • Airan
      Airan | 13. 9. 2006 12:15

      Takto nahodne vznikle recepty maji sve kouzlo:-)) Vypada to moc dobre, rada to vyzkusim.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Grilovací koření Hladká mouka Houby Kečup - jemný Kuřecí maso Mandlové lupínky Med Olej Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bábovka s vaječným koňakem

    Bábovka s vaječným koňakem

    Bábovka "perníková"

    Bábovka "perníková"

    Škvarkové placky rodinné

    Škvarkové placky rodinné

    Kulaté švestkové koláče

    Kulaté švestkové koláče

    Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Zapečená ryba s přílohou

    Zapečená ryba s přílohou

    Houbové placičky s rýží

    Houbové placičky s rýží

    Sýrovo-vaječná pomazánka

    Sýrovo-vaječná pomazánka

    Banánovo-mangové smoothie

    Banánovo-mangové smoothie

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    20 minut
    Brusinkové "blondýnky"

    Brusinkové "blondýnky"

    Poslední sledované recepty

    38
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    35
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    28
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Deník Aha! 23.4.2021

    Deník Aha! 23.4.2021

    Dáma.cz Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Dáma.cz Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Ženy.cz Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Maminka.cz Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Reflex.cz Václav Klaus vs. Petr Fiala: Devět otázek na prvního a posledního předsedu ODS

    Václav Klaus vs. Petr Fiala: Devět otázek na prvního a posledního předsedu ODS

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Další doporučené recepty:

    Medová kachna na kapustě
    Medová kachna na kapustě
    Medová karotka s kuskusem
    Medová karotka s kuskusem
    Medová kuřecí stehýnka
    Medová kuřecí stehýnka
    Medová žebra
    Medová žebra
    Medové bochánky
    Medové bochánky
    Medové dortíčky
    Medové dortíčky
    • Recepty.cz
    • Medová ňadra na houbách
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí